Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
FÜLES

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.16.

Sok év után derült ki a keserű titok Diana hercegné ikonikus kék fürdőruhájáról

Diána, születési nevén: Diana Frances Spencer walesi hercegné 1981-től 1996-ig, III. Károly brit király első felesége volt. Két fiuk született, Vilmos és Harry herceg. Károly herceggel kötött házasságával egy csapásra nemzetközi hírességgé vált. Életét csaknem állandóan a média érdeklődése követte, ami főként királyi státuszának vonzerejéből adódott. 

Diana hercegné
Diana hercegné / Fotó: Zuma/ Northfoto

Károly herceg és Diána hercegné éveken át házassági problémákkal küzdöttek, végül elváltak. Ez az őt körülvevő közfigyelem lankadásához is vezethetett volna, ám az emberek Diána iránti rokonszenve mégis töretlen maradt, a hercegné jótékonysági rendezvényei és szociális elkötelezettsége miatt. Halálos autóbalesetét követően mind az Egyesült Királyságban, mind világszerte gyászolták. 

1997 augusztus 24-én a néhai Diana hercegnő egy nyitott hátú, türkizkék fürdőruhát viselt, miközben egy jacht ugródeszkáján ült, és melankolikusan a tengert nézte. Mindez alig néhány héttel azután történt, hogy Diana részt vett közeli barátja, Gianni Versace temetésén, és csupán néhány nappal azután, hogy érzelmes utazást tett Szarajevóba, amely az ottani taposóaknák elleni küzdelemmel kapcsolatos munkájához kapcsolódott - írja a Veranda. 

Annak érdekében, hogy megpróbáljon talpra állni az ijesztő hónap után, Diana mediterrán nyaralásra ment barátjával, Dodi Fayeddel. Ottlétük alatt a duót lesifotósok figyelték árgus szemekkel. Abban az időben a párról készült, kevésbé éles képekért mai árfolyamon számolva több mint 900 000 fontot kaptak, ami körülbelül 417 millió forintnak felel meg. Ebben a légkörben sikerült megörökíteni Dianát az ikonikus kék fürdőruhában. Háttal a kamerának és elgondolkodóan oldalra fordított arccal, a fotó különösen melankolikusnak tűnik. Az pedig hátborzongató, ha belegondolunk, hogy Diana, Dodi és sofőrjük, Henri Paul egy héttel később a párizsi Pont de l'Alma-ban történt autóbaleset után, a paparazzók üldözése közben hunyt el.

Arról, hogy az ikonikus fürdőruhában Diana fejében vajon mi járhatott A korona című népszerű Netflix-sorozatban a királynét megformáló színésznő, Elizabeth Debicki beszélt az Entertainment Weeklynek. 

„Vajon tudott a fotósokról? Vagy nem? Bárhogy is legyen, ez a mély elszigeteltség és magány pillanata volt” – mondta az Entertainment Weeklynek. 

„Engem is nagyon megérintett annak a jelenetnek a forgatása. A deszkán ülve valamiféle meditatív, de egyben mélységesen szomorú hangulatba kerültem… Nagyon meghatott, hogy elkészíthettem azt a felvételt” – magyarázta.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek