Sunyi trükkökkel játszott át milliókat a haverjainak Magyar Péter

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.09.25. 05:00
Módosítva: 2024.09.25. 08:19

Vallomás: egy internetes gyászjelentésből tudtam meg, hogy meghaltam

A nőnek meg kellett győznie a barátait, hogy életben van.

Az már szinte mindennapos az internet sötét bugyraiban, hogy néha hírességek halálhírét kelti egy-egy megbízhatatlan hírportál, hogy megosztásokat és olvasottságot generáljanak maguknak. Az azonban eddig nem volt bevett gyakori, hogy civil emberek életét forgassák fel azzal, hogy gyászjelentést készítsenek róluk, és lehetőséget biztosítsanak rá, hogy a gyászoló rokonok virágot küldhessenek a veszteséget szenvedett családnak. Ez történt a 39 éves Faye Finaroval, aki megdöbbenve vette észre, hogy egy lap gyászrovatában nagy betűkkel állították, hogy az édesanya életét veszítette és az embereknek lehetőségük van rá, hogy leróják tiszteletüket egy virág árával.

temetés, koporsó, gyász
Tévesen a halálhírét keltették egy 39 éves nőnek, miközben éppen csak új vállalkozást indított nemrég /Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

A DailyStar számolt be róla, hogy Faye-t egy barátja értesítette róla, hogy olvassa el a Mansfield Chad nevű újság gyászrovatát. A nő meghökkent, amikor észrevette, hogy az ő neve is szerepelt a héten elhunyt emberek listáján. Ezt követően az édesanya e-mailt írt az újságnak, hogy távolítsák el a nevét a honlapukról, majd minden barátját fel kellett keresnie és tisztáznia, hogy valójában nem történt vele semmilyen tragédia.

A hölgy a lap számára elárulta, hogy valószínűleg azért történhetett egy ekkora tévedés, mert Faye szépségipari üzlettulajdonos, és az újság egyik hasábján jelent volna meg az új vállalkozásáról szóló bejegyzés, ami valamilyen megmagyarázhatatlan okból nem került ki az oldalra, Faye adatai azonban belekerültek a búcsúrovatba.

Ez egy hétköznapi nap volt az életemben, amíg egy barátom fel nem hívott és megkérdezte, hogy élek-e, mert aggódott értem. Ezután értesítettem a barátaimat a tévedésről és egy Facebook-bejegyzést is létrehoztam, amelyben tisztáztam a helyzetet. Többen - köztük a fiam - viccesnek találta, hogy egy internetes gyászjelentésből kellett megtudnom, hogy "meghaltam". Úgy gondolom, hogy valamilyen kavarodás történt a rendszeren belül, és a nevem és a fotóm így kerülhetett a gyászrovatba

 - árulta el a nő. Faye arról is beszámolt, hogy bár eltávolították a fotóját és a nevét az oldalról, még 30 napig elérhető lesz a keresések között a "halálhíre".

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek