Sunyi trükkökkel játszott át milliókat a haverjainak Magyar Péter

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.09.25. 10:00

Három napig túlélt a vadonban egy 6 éves autista kislány, videón a könnyfakasztó családegyesítés

A kislány után hatalmas mentőakció indult az erdőben.

Megrázó hírek érkeztek egy hatalmas kanadai erdőből. Egy mindössze 6 éves autista kislány, Oaklynn Schweder ugyanis múlt hét csütörtökön elszökött a brit-kolumbiai otthonából és az erdőbe ment, ahol nyoma veszett. A kislány három napig étlen-szomjan bolyongott egyedül a sűrű bozótban, mire rátalált a 600 önkéntest felvonultató mentőcsapat. A mentőakció során helikoptereket, drónokat, keresőkutyákat és rengeteg civilt is bevetett a brit-kolumbiai kutató-mentő csapat, amely végül sikerrel járt és biztonságban hazavitte a gyermeket.

Épségben hazahozták az eltűnt 6 éves kislányt /Fotó: Chinook Emergency Response Society

A Metro számolt be róla, hogy életben találtak rá a gyermekre, miközben egyre inkább csökkent az esély rá, hogy biztonságban hazajuthat az óvodás gyermek, aki csodával határos módon legalább 62 órát töltött a vadonban. Vasárnap este azonban Oaklynnt hazaszállították a családjához, és egy szívmelengető videó is készült róla, amikor újra magához ölelte az édesanyját. 

A Kanadai Királyi Rendőrség hegyi mentőosztagának szóvivője így beszélt a családegyesítésről és a mentőakcióról a lapnak:

Egy korábban már átkutatott erdőszakaszon találtuk meg a lakóhelye és a vadásztársaság irodája között, így a kutatók úgy gondolják, hogy valószínűleg egész idő alatt mozgott az eltűnése során a kislány. Ez az eredménye annak, hogy a kollégáink végig reménykedtek, és mindenki, aki részt vett a keresésben, elkötelezte magát, hogy biztonságban hazajuttatjuk a kislányt. Hálásak vagyunk minden ügynökségnek és civilnek, akik éjjel-nappal dolgoztak azon, hogy megtaláljuk a gyermeket. 

A lap megszólaltatta a kislány anyukáját, Gailt is, aki nem tud elég hálás lenni a mentőszolgálat munkatársainak, hogy épségben hazahozták a kislányát, aki imád fára mászni és bújócskázni.

Ülök és nézem a kislányomat, ahogy mellettem alszik. Annyira hálás vagyok, hogy újra itt lehet mellettem. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki valamilyen módon segített hazajuttatni a lányomat. Oaklynn szeptember 30-án fogja betölteni a 7 éves kort, hatalmas születésnapi bulit tervezünk a megmentésének megünneplésére is 

- zárta sorait az édesanya.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek