Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.09.14.

Életben van vagy már meghalt? Ezt mondja a rejtélyesen eltűnt Daniról a szakértő

Rengetegen aggódnak a 29 éves Bódog Dánielért. Többekben felmerült, hogy a napokig tartó zord időjárás megnehezíti a keresést, illetve az eltűnt Dani esélyeit is csökkenti. Megkérdeztünk egy orvost arról, hogy mire van szüksége valakinek ahhoz, hogy túléljen ilyen körülmények között.

Ahogy arról lapunk már korábban beszámolt, gőzerővel keresik a szeptember 6-án eltűnt Danit. A 29 éves férfi Kalocsa és Dusnok között szállt le a buszról, mert rosszul érezte magát. Felhívta édesanyját, akivel végig telefonos kapcsolatban volt, egészen az utolsó pillanatig. Ám, amikor a szülők megérkeztek, Daninak már csak hűlt helyét találták. A rejtélyes eltűnés az egész országot megmozgatta, rengetegen osztották meg az édesanya segítségkérő posztját, aki a mai napig minden nap új információkkal frissíti a bejegyzést.

eltűnt Dani
Még életben lehet az eltűnt Dani Fotó:  Facebook

Egy szemtanú azt állítja, hogy látta Danit, amint egy dusnoki hídról a Vajasba ugrott, ám onnan kiúszott, felmászott a szalagkorláthoz és onnan eltűnt. Ám minden cuccát hátrahagyta a híd pillére mellett. A keresőcsapatok azonnal a helyszínre vonultak: egy keresőkutya a Vajas medrénél tényleg szagot fogott, ám a fajszi Duna-partnál minden nyom eltűnt. Ennek ellenére nem adták fel a reményt, hiába a zord időjárás, újabb keresést indítottak annak érdekében, hogy a fiatal minél hamarabb hazatérhessen.

Az idő és az erő fogy, de nem adhatom fel, hiszen lehet, hogy valahol utolsó erejét összeszedve ő is küzd

– írta a napokban kétségbeesetten Dani édesanyja. 

A keresők újra útra keltek, hogy megtalálják az eltűnt Danit

Ahogy azt korábban megírtuk, szeptember 14-re újabb keresést szerveztek, ám minden az időjárási tényezőktől függött. A keresést szervezők ugyanis kiemelték, hogy esőben és erős szélben nem indulhatnak el, ugyanis azzal a keresőcsapatok biztonságát is veszélyeztetnék. Ám úgy tűnik, az ég mégis kegyes volt hozzájuk, Dani édesanyja ugyanis arról számolt be, hogy reggel 10-kor útra keltek.

Ma egy nagyon nehéz nap lesz! Ebben az időben is több száz emberrel megkezdjük a keresést, 10 órakor! Köszönjük ezt a nagy összetartást és sok segítséget, hogy más sem adja fel! 

– olvasható a posztban.

A zord időjárás ellenére még mindig van remény

Dr. Bense Tamás szerint még van remény, hogy életben megtalálják Bódog Dánielt, még az őszies időjárás ellenére is.

Az ember szervezete az éhezést nagyon jól tűri, 3 hétig is életben tudunk maradni étel nélkül. Ami igazán fontos, az a folyadékbevitel

– magyarázta az orvos.

A szakember szerint, ha sikerült menedékbe húzódnia és a vízkészletéről is gondoskodott, jók a túlélési esélyek. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ha hihetünk a szemtanúknak, Dani kiúszott a Vajasból, tehát ekkor még semmi baja nem esett és egy erős fiatal szervezetről beszélünk.

Van értelme keresni, mert bár vannak bizonytalansági faktorok, én hiszem, hogy van rá esély, hogy élve előkerül

– zárta gondolatait az orvos.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek