KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.09.19. 10:00

„A földön sírtam a fájdalomtól" - halálos betegséggel küzd a kétgyermekes apa

Kezdetben nem gondolta, hogy nagy a baj...

Az 53 éves Simon Cummingst nyaktöréssel szállították kórházba, és vérrákot diagnosztizáltak nála.

kórház, orvosok, folyosó
Fotó: Pexels

Hallottam egy reccsenést, de nem is gondoltam bele sokat. Egészen néhány órával későbbig, amikor már a földön sírtam a fájdalomtól

- emlékezett vissza a történtekre az apa, aki végül bement a kórházba, és ezt jól is tette. Az orvosok szerint ugyanis akár le is bénulhatott volna.

MR-vizsgálatot végeztek rajtam, és az eredményeim olyan szélsőségesek voltak, hogy azonnal műteni vittek. Bármelyik pillanatban lebénulhattam volna, de akkor a helyzet súlyosságát nem igazán tudtam felfogni. Csak annyit tudtam, hogy eltört a nyakam, ami nagyon ijesztő volt, és nem tudtam, hogy ezt a rák okozza.

 

Az orvosok elmondták Simonnak, hogy milyen súlyos az állapota, de nem tudták pontosan meghatározni az okot. A következő hónapban felfedezték a gyógyíthatatlan vérrákot nála, amely a csontvelőben jelent meg. Simon aggódik amiatt, hogy ez hogyan érinti feleségét, Lisát, a két fiatal fiát, az 5 éves Charlie-t, és az 1 éves Leót.

A túlélés érdekében Simonnak kemoterápián és őssejt-transzplantáción kellett átesnie, aztán 2021 áprilisában megállapították, hogy eltűnt a rák a szervezetéből. 2024 májusában viszont visszatért - írja a The Sun.

Simon ismét kemoterápián esik át, de tudja, hogy a betegsége nem gyógyítható teljesen, örökké küzdeni fog vele. Viszont reméli, hogy minél több időt tölthet még el a családjával. 

Furcsa tünettel indult

Eredetileg Simon úgy gondolta, hogy a tünete, azaz a karjaiban lévő erő hiányát egy vállideg okozza, ezért fizikoterápiára ment vele, de a tünet súlyosbodott. Érezte, hogy valami nem stimmel, de nem tudta, hogy haldoklik.

Simon azt hitte, csupán öregszik, és ez a baj, amíg végül kiderült az igazság.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek