Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.16.
Módosítva: 2024.09.16.

"El sem lehet magyarázni a fájdalmat, amit érzünk" – fejfájásra panaszkodott a kislány, hazaküldték meghalni

A szülőket kétszer is elküldte a háziorvos, ezután viszont Mia állapota rohamosan romlott.

Egy nyolcéves brit kislány, Mia Glynn vérmérgezésben halt meg, miután kétszer is hazaküldték a háziorvosi rendelőből. Az első tünetek jelentkezése után nagyjából 15 órával vesztette életét.

Édesanyja, a 37 éves Katie először azért vitte orvoshoz Miát, mert hányt, valamint fej- és torokfájásra panaszkodott. Akkor azt állapították meg, hogy a tüneteket vírus okozza, ezért paracetamol és sok folyadék fogyasztását javasolták a kislánynak. Négy órával később Katie visszavitte a kislányt, akinek ekkor már magas volt a pulzusa és legyengült. Az orvos ekkor antibiotikumot írt fel Miának, de azt tanácsolta, hogy csak lefekvéskor kezdjék el szedni, addig pedig adjanak neki folyadékot és ibuprofént – írja a Metro.

Mia az éjszakát szülei ágyában töltötte, de a hajnali órákban nyugtalanná és zavarttá vált. Később kiütések jelentek meg a karján és lábán, az ajkai elkékültek, és bár azt mondta, hogy melege van, megérintve hideg volt.

A szülők ekkor mentőt riasztottak, akik kórházba szállították a kislányt, ahol intravénásan folyadékot és antibiotikumot adtak neki. 15 perccel a kórházba érkezése után azonban Mia szeptikus sokkot kapott, összeesett a keringése és leállt a szíve. Az orvosok próbálták újraéleszteni, de 20 perccel később, 2022 decemberében a gyermek szepszis következtében meghalt. 

El sem lehet magyarázni azt a hihetetlen és elviselhetetlen fájdalmat, amit érzünk. A mi gyönyörű, egészséges lányunk volt a legboldogabb, legragyogóbb, legszeretetteljesebb és leggondoskodóbb gyermek. Sokat mosolygott, táncolt, örömet és szeretetet adott mindenkinek, akivel találkozott

– nyilatkozták a gyászoló szülők, akik jogi útra terelték az ügyet, hogy kiderüljön, történt-e szakmai mulasztás a háziorvos részéről.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek