Létrehozva: 2024.09.05.

Brutális, mit tett a 21 éves török, miután összeverte és kirabolta a magyar házaspárt

Ezúttal Innsbruckban kapták el azt a 21 éves török férfit, aki néhány hete egy másik osztrák bérház pincéjébe tört be. Ott súlyosan bántalmazta az ingatlan tulajdonosait, egy magyar házaspárt.

Ahogyan arról a Ripost is beszámolt, a múlt héten Ausztria Wörgl nevű településén egy betörő bejutott egy lakóházba, ahol aztán lebukott, mire alaposan ellátta az ingatlan magyar tulajdonosainak baját: a 21 éves török férfi fojtogatta az ott lakó 57 éves magyar nőt, míg 56 éves férjét többször arcon ütötte. A török férfit nem sokkal később elkapta a rendőrség, de röviddel ezután szabadon is engedték. Nem sokat tétlenkedett, de ezúttal is letartóztatták. Most a szintén tiroli Innsbruckban tartják őrizetben. 

magyar házaspár török betörő Ausztria
Ezúttal Innsbruckban kapták el azt a török betörőt, aki korábban súlyosan bántalmazott egy magyar házaspárt Fotó: Markus Spiske / Pexels

Az helyi ügyészség szóvivője, Hansjörg Mayr az osztrák sajtónak elmondta:

 

A török betörőt azután fogták el, hogy betört egy lakótelepi épületbe.

 

Az ügyészség azonban nem úgy járt el, mint amikor a magyar házaspár elleni támadás után kapták el a férfit Wörglben, ugyanis most elrendelték az előzetes letartóztatását, valamint a pszichiátriai vizsgálatát is. A szóvivő szerint legutóbb, Wörglben azért engedték el a török betörőt, mert az ottani ügyészség nem rablást, hanem betörést, súlyos testi sértést és kényszerítést feltételezett az eset mögött, amikor a 21 éves besurranó tolvaj megverte a magyar házaspárt.

Innsbruckban éppen azért rendelték el a 21 éves török férfi letartóztatását, mert fennáll a bűnismétlés veszélye.

Az előzetes letartóztatás „nem büntetés”, és csak akkor szabható ki, „ha fennáll a szökés vagy a bűnismétlés veszélye, vagy annak, hogy a gyanúsított megpróbálná akadályozni a nyomozást

 – magyarázta az osztrák lapnak Hansjörg Mayr.

Most az innsbrucki ügyészség irányítja a magyar házaspárhoz is betörő és ott őket bántalmazó török ügyét. A 21 éves férfi büntetésről a vádemelés után dönt majd a bíróság.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek