Létrehozva: 2024.09.30.

Magyarországon tarthatja fogva elrabolt ikreit a menekült szír apa - ez volt a gyerekek utolsó mondata

Emberrablás lett egy szír bevándorló házaspár válási ügyéből a németországi Wolfhagenben, miután a mindössze 6 éves ikrek apja egy láthatás után gondolt egyet és nem vitte vissza a fiúkat az édesanyjukhoz a bíróság által megszabott időpontra.

Több éve húzódik a válás egy Németországban menekültként letelepedő szír házaspár között. A családi perpatvart az apa, a 43 éves Abdul Rahman Tnesh egészen aljas húzással emelte új szintre, amikor néhány nappal ezelőtt felszívódott gyermekeivel, akiket így hiába várt haza édesanyjuk, a 29 éves Hyam Alnaeem.

elrabolt ikrek Németország
A németországi Essenből saját apjuk vitte el a fiúkat. Az elrabolt ikrek Magyarországon lehetnek (Képünk illusztráció) / Fotó: Pexels.com

A 6 éves Mostafa és ikertestvére, Yosof idén szeptemberben kezdték volna a sulit Essenben. A becsengetés azonban elmaradt a srácok számára, akiket augusztus 31-én látott utoljára az édesanyjuk, aki a Bild című német lapnak kétségbeesve idézte fel az akkor történteket:

Emlékszem, hogy szombat volt és a volt férjem reggel 8-kor megjelent a lakásom ajtaja előtt. Feltűnt, hogy a szokottnál picit furcsábban viselkedett: fel-alá mászkált, miközben egyfolytában beszélt valakivel telefonon. Vele volt az anyja, vagyis az anyósom is. A gyerekek nem akartak elmenni velük, de elmagyaráztam nekik, hogy muszáj az apjukkal menniük, pedig egyáltalán nem kedvelik őt, nem is szólítják apának!

Végül a srácok, ha rosszkedvűen is, de beleegyeztek, hogy apjuk elvigye őket. A rendőrség és Hyam is azt gyanítja, hogy Abdul külföldön, valószínűsíthetően Magyarországon rejtegeti valahol a gyerekeket, akiknek mostanra nagyon hiányozhat az édesanyjuk.

Viszlát, anyu! Ezt kiabálták nekem, miközben beszálltak a volt férjem kocsijába. Ekkor láttam őket utoljára

– idézte fel a fájdalmas pillanatot Hyam, aki alig több mint egy hónapja költözött el a két fiúval a gyerekek apjától Hesborn városából és meg sem állt az onnan 60 kilométerre fekvő Wolfhagenig, ahol fogtechnikusként kapott állást egy fogászati központban.

A szír bevándorló házaspár válási ügye azonban már évekkel korábban kezdődött, de azóta is húzódik. A férfi rendszeresen erőszakoskodott a nővel, akinek rengeteg megaláztatást és bántalmazást kellett elviselnie.

Nem is akartam feleségül menni hozzá, de Szíriában a nőknek nincsenek jogaik, nem szabadok, sőt: még véleményük sem lehet!

A gyermekeit már egy hónapja fogva tartó Abdul még 2015-ben kapott menekültstátuszt Németországban, ahová úgy tűnik átmenekítette a szír társadalmi beidegződést, azaz a női jogok sárba tiprását is. Ráadásul az „apa” 2020-ban már elhurcolta Szíriába az akkor mindössze kétéves testvérpárt. Hyam akkor tíz hónapon át tartó megpróbáltatás után kapta vissza a gyermekeit.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek