Orbán Viktor részletesen kifejtette a gazdasági semlegesség legfőbb pontjait

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.25. 16:49

Halálos fenyegetés: éles lőszert tartalmazó borítékot kapott Robert Fico

A levél szerda reggel érkezett a szlovák miniszterelnök hivatalába.

Egy éles töltényt tartalmazó borítékot kapott postai úton Robert Fico szlovák miniszterelnök - jelentette a helyi sajtó. Meg nem erősített források szerint a levél ismeretlen falatódol érkezett, és a golyón kívül nem tartalmazott mást. Az ügyben a rendőrséggel együttműködve a titkosszolgálatok vizsgálódnak.

Halálos fenyegetés: éles lőszert tartalmazó borítékot kapott Robert Fico

A rendőrség tájékoztatás szerint a halálos fenyegetéssel egyenértékű boríték a miniszterelnök pozsonyi irodájába érkezett szerda reggel. A küldemények átvizsgálása során a boríték gyanússá vált a biztonsági személyzetnek, ezért továbbküldték röntgenvizsgálatra. Ennek során derült ki, hogy egy éles lőszert tartalmaz.

"Az üggyel a Pozsonyi Regionális Rendőrigazgatóság illetékességi területéhez tartozó illetékes egység rendőrei foglalkoznak az Alkotmányos Tisztviselők és Diplomáciai Missziók Védelmi Hivatala tisztviselőinek feljelentése alapján" 

- fogalmazott egy délelőtti sajtótájékoztatón Michal Szeiff, a Pozsonyi Regionális Rendőrség szóvivője.

Mint ismert, május 15-én merényletet követtek el Robert Fico kormányfő ellen a handlovái (nyitrabányai)  kihelyezett kormányülés után. Az elkövető, Juraj Cintula közvetlen közelről adott le lövéseket a miniszterelnökre, melyek a hasát, mellkasát és a karját érték. Fico súlyos sérülésekkel a földre esett, három miniszterét, akik szintén a helyszínen voltak, kimenekítették. A támadót a helyszínen letartóztatták, terrortámadás gyanúja miatt folyik ellene jelenleg is büntetőeljárás.

A merényletet követően Ficot először a helyi kórházba szállították, majd Besztercebányára vitték helikopterrel, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Több hónapon át tartó lábadozás után a miniszterelnök júliusban állt ismét munkába. Ekkor azt mondta egy Facebookra feltöltött videójában, hogy nem haragszik a merénylőjére.

Cintula többször kérelmezte a szabadlábra helyezését, de a bíróság ezt augusztusban elutasította. A nyomozás zajlik, de továbbra is megválaszolatlanok az a kérdés, hogy Cintula egyedül követte-e el a merényletet, vagy voltak-e bűntársai. Az ügyészség szerint a nyomozás során bebizonyosodott, hogy Cintula azért lőtt rá Ficóra, mert nem értett egyet a kormánya politikájával.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek