KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.03.

Bevethetik a hadsereget Bécsben a migránsbandák ellen

Az osztrák fővárosban brutálisan megnőtt az életellenes és köztörvényes bűncselekmények száma.

Az osztrák Szövetségi Hadseregnek kell rendet tennie Bécs utcáin, hogy le legyen több lövöldözés és késelés - jelentette ki egy hétfőn sugárzott televíziós interjúban az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi elnöke. Dominik Nepp szerint az államhatalom megbukott és képtelen megfékezni a migránsbandák okozta erőszakhullámot, így a katonaság bevetése maradt az egyetlen megoldás a rend helyreállítása érdekében.

Bevethetik a hadsereget Bécsben a migránsbandák ellen

"A közelmúltban elkövetett csoportos bűncselekmények megmutatták, hogy a biztonság és a közrend már nem garantált Bécsben. Ahogy a fegyveres erők meg tudják védeni a nagykövetségeket, úgy az átlagos embereket is meg kell tudni védeniük"

- fogalmazott az ORF osztrák közszolgálati hírcsatorna „Vienna Today” című műsorában Nepp, hozzátéve, hogy 100 katona képes lenne azonnal rendet teremteni a város utcáin.

A FPÖ bécsi elnök szerint a fegyvereseket olyan migrációs gócpontokra kellene telepíteni, ahol az elmúlt időszakban kiemelkedően megnőtt az életellenes és köztörvényes bűncselekmények száma. Példaként említette Bécs híres-hírhedt bevándorlónegyedét, Favoritent, a belvárosi Reumannplatz metróállomást, a Praterstern és a Handelskai vasútállomásokat, valamint a U6-os metró teljes szakaszát.

Nepp szerint a katonák behívása a fővárosba csak politikai akarat kérdése, és Michael Ludwig bécsi polgármesternek minden jogosítványa megvan ehhez. A politikus úgy fogalmazott, hogy csak idő kérdése a fegyveresek bevetése, ezért jobb minél előbb megtenni.

A témához kapcsolódóan a politikus azt is kijelentette, hogy az FPÖ nem utasítja el a migrációt, amíg az legális és szabályozott keretek között zajlik. Elmondása szerint a Szabadságpárt véget akar vetni az ellenőrizetlen családegyesítésnek és a menedékjoggal való visszaélésnek, miközben csak olyan bevándorlóknak adna állampolgárságot, akik megfelelő végzettséggel rendelkeznek és sikeres beilleszkedtek az osztrák társadalomba.

Az interjú kapcsán fontos elmondani, hogy Bécs bevándorlók lakta kerületeiben ugrásszerűen megnőtt a bejelentett bűncselekmények száma az elmúlt időszakban. A legfrissebb rendőrségi statisztikák szerint az osztrák fővárosban naponta átlagosan 460 bűncselekményt követnek el, és a gyanúsítottak körülbelül 52 százaléka migrációs hátterű. A közbiztonsága romlása miatt a kormány a büntethetőség korhatárának 12 évre csökkentését tervezi.

A hadsereg közterületeken történő bevetése egyébként egyáltalán nem példa nélküli Európában. Az év elején Svédországban vezényelték utcákra a fegyveres erőket a példátlan bűnözési hullám megfékezése érdekében.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek