KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.09.28. 20:30

Lerántotta a leplet az orvos: ezt látják a betegek a haláluk előtt

A szakértő egymástól eltérő tapasztalatokról számolt be.

Rengeteg történet kering arról, ahogy emberek, egy halálközeli élmény során, vakító fényt láttak és mennyei békesség járta át őket. A téma kapcsán megszólalt egy valódi szakértő is: Dr. Christopher Kerr, a New York állambeli Buffalóból, palliatív ellátással foglalkozó orvos, aki arról számolt be, tapasztalatai szerint mit lát a legtöbb ember, nem sokkal a halála előtt.

hospice, kórház, haldokló, idős, időskor Pixabay
Ezt látják a betegek, nem sokkal a haláluk előtt / Fotó: Pixabay

Mint kiderült, nagy különbség van aközött, amit egy haldokló felnőtt és egy haldokló gyermek lát: Dr. Kerr szerint ennek az az oka, hogy a gyerekek még kevésbé értik a halált, ezért életük utolsó napjai során gyakran a képzeletük segítségével nyernek vigaszt. Ezzel szemben a felnőttek sokkal inkább az emlékeikre vagy látomásokra támaszkodnak, amelyek segítenek nekik megbékélni az addigi életükkel.

Volt egy betegünk, aki a 40-es éveiben járt, és aki az élete nagy részét börtönben töltötte. Drogfüggő volt, és nyakrákkal küzdött. Álmodott, viccelt, nagyon vidám volt... Aztán elkezdett sírni, mert szörnyű álmai voltak arról, ahogy leszúrja az összes olyan ember, akit valaha bántott

- emlékezett vissza egy korábbi betegére az orvos, majd hozzátette:

Miután összeszedte magát, azt kérte, hogy láthassa a lányát, hogy kifejezhesse feléje a szeretetét és bocsánatot kérhessen. Ezután békében halt meg

A gyerekek viszont - Dr. Kerr elmondása szerint - még nincsenek tisztában a halandóság fogalmával, és nem ismernek olyanokat sem, akik előttük mentek volna el, ezért gyakran különböző állatokat látnak, akik biztosítják őket arról, nincsenek egyedül.

A gyerekek kreatívok és fantáziadúsak, és hozzáférhetnek ezekhez a tulajdonságaikhoz

- tette hozzá az orvos, a Unilad beszámolója szerint.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek