Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.09.16.

Megszakad a szív: transzplantáció nélkül csak hetei vannak hátra a 2 éves kisfiúnak

A kicsi az életéért küzd, a szülei a csodában reménykednek.

Egy család attól tart, hogy fiuk nem éri meg a harmadik születésnapját, mivel a fertőzések sorozata miatt májátültetésre van szüksége egy másik gyermektől.

nő, sír, síró, szomorúság, bánat
Fotó: Pexels

Jade Earaker, Kirkintillochból, azt mondta, úgy érzi, „sehol nincs biztonságban” kétéves kisfia, Zachary Bradford. Az anya kétségbeesetten könyörög az életmentő kettős transzplantációért, miután kisgyermekük október 4-i születésnapja előtt mindössze heteket kapott életből.

A kisfiúnak vékonybél- és májátültetésre van szüksége, hogy életben maradjon. Sajnos azonban nehezíti a dolgokat, hogy a donor csak egy másik kisgyerek lehet, mivel Zachary túl kicsi ahhoz, hogy felnőtt szerveket fogadhasson el.

Zacharyt az év elején visszatették a transzplantációs listára, miután 2023-ban öt sikertelen kísérlet után új májat kapott. Sajnos gyógyulása során szepszist kapott, ami súlyosan károsította donorszervét. A kicsi most az életéért küzd, attól félve, hogy egy újabb fertőzés megölheti.

A Daily Record- nak nyilatkozva a következőket mondta az édesanya: "Az orvosok szerint Zacharynak hetek, nem hónapok vannak hátra. Csak annyit tehetünk, hogy felkészülünk a legrosszabbra, és imádkozunk, hogy megkapjuk a hívást, miszerint találtak donort."

„Amikor a múlt héten elmondták nekünk, úgy éreztük, minden rémálmunk valósággá vált. Elkezdtünk beszélni egy gyermekhospice-szal, és Zachary palliatív ellátásáról beszélünk. Ez nem azt jelenti, hogy feladtuk, de előre kell terveznünk, és le kell folytatnunk a kemény beszélgetéseket arról, hogy mi következik. Annyira igyekeztünk biztonságban tartani a fiunkat, de úgy érzem, sehol sincs biztonság a számára. Valahányszor fertőzést kap, azt gondoljuk, hogy ez lesz a vég. Folyamatosan figyelnünk kell őt. De néha egy fertőzéssel kórházba kerül, és egy másik fertőzéssel távozik. Ha még egyszer vérmérgezést kap, azt mondták nekünk, hogy nem fogja túlélni. A mája nem bírja tovább".

Jade elmesélte, hogyan volt tanúja a transzplantációs listán szereplő többi gyermek halálának, miközben felfedte azt a zord valóságot, amellyel a családok mindennap szembesülnek.

"Többször voltunk olyan barátok gyermekeinek temetésén, akik sajnos nem élték túl. Ezek a gyerekek ugyanazon kórteremben voltak, mint Zachary, és néhányuk éppúgy a transzplantációs listán várt, mint ő. Semmi sem készít fel arra, hogy elmenj egy gyerek temetésére, ez szívszorító."

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek