Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.09.17.

"Azt hittem, örökre elvesztem őt" - játék közben aprópénzt nyelt le az iskolás, pillanatok alatt belilult

A kisfiú épphogy kapott levegőt, miközben vért hányt az érmétől.

Szerző B. V.

Nem győzi éltetni azokat a mentősöket Nicolle Chapman, akik megmentették teljesen ellilult fia életét, miután nyolcévese lenyelt egy apró pénzérmét. Kiemelte, ha a mentőhelikopter nem ér időben oda hozzájuk, akkor a fia meghalt volna, miután a nagymamánál megtörtént a baleset játék közben. Riley-nak ugyanis azt próbálták megtanítani, hogyan dobjon fel egy kézzel egy érmét, majd kapja is el azt. Egy dobás azonban majdnem végzetesnek bizonyult, miután az érme véletlenül Riley szájába esett, a nyelőcsövébe. 

Mentőhelikopterre volt szükség. Fotó: Pexels

Az iskolás szinte rögtön lila lett, nem kapott levegőt, miután sokkjában tovább nyelte az érmét ahelyett, hogy kiköpte volna. Az anyja azonnal Heimlich-fogásba kezdett, mire a fia lenyelte a pennyt. 

Azt hittem, elvesztem őt örökre. Sosem voltam életemben még ennyire rémült 

- emlékezett vissza Niccole, aki miután Riley lenyelte az érmét, orvost hívott, ám míg vele beszélt, az iskolás újra öklendezni kezdett, ami miatt az újra a nyelőcsövébe került. Azonnal mentőhelikoptert hívtak a doktor tanácsára, akik perceken belül megérkeztek. Az anya tudta, földi úton órákba telt volna kórházba érni a fiával, akinek állapota egyre súlyosabb lett, írja a Mirror.

A 10 perces repülőút alatt ugyanis kiderült, Riley torkában 45 fokban akadt el a pénz, ami miatt épphogy kapott levegőt, de az annyira irritálta őt, hogy már vért hányt, mire a kórházba értek. A mentősök azonban végig monitorozták a kisfiú állapotát, amitől Niccole is megnyugodott. Bízott bennük.  Riley-t végül altatásba helyezték, majd fogóval kivették a nyelőcsövéből az érmét. Végül még aznap, pár órával később elhagyhatta az intézményt. 

Másnap azonban Riley a szüleivel együtt újra találkozott a légi mentősökkel. A család ugyanis egy nagy csomag csokival hálálta meg azt, hogy megmentették a fiuk életét. 

Igazán érzelemdús volt a velük való találkozás, megköszönni azt, amit értünk tettek. Az előző nap máshogy is alakulhatott volna. Ők a mi hőseink 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek