KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.09.30. 18:30

„Az orvosom azt mondta, ez normális" – 11 műtéten esett át az édesanya

Nem akarja, hogy a lányának is át kelljen élnie mindezt.

Egy anyuka, akinek a háziorvosa azt mondta, hogy fájdalmas menstruációi teljesen normálisak, most azért küzd, hogy a fiatal lányok megkapják a szükséges segítséget, amit ő nem kapott meg. A most 39 éves Emma Williams-Tully tízéves korában rendkívül fájdalmas menstruációkat kezdett el átélni, amelyek két hétig is eltartottak, de a háziorvos biztosította róla, hogy ez teljesen normális – írja a Mirror.

Emma Williams-Tully és kislánya, Belle
Emma és kilencéves kislánya, Belle  Fotó: Emma Williams-Tully / SWNS / Northfoto

Végül endometriózist diagnosztizáltak nála, egy krónikus nőgyógyászati ​​állapotot, amelyben a méh nyálkahártyájához hasonló szövet nő a méhen kívül. Emma számos műtéten esett át, köztük méheltávolításon. Az édesanya most azért kampányol, hogy a hozzá hasonló cipőben járókat időben diagnosztizálják.

Nincs rosszabb, mint hogy egyedül küzdj meg az egésszel, főleg ilyen fiatalon. Nem akarom, hogy a lányom, vagy bárki más így járjon, ha nem muszáj

– mondta Emma, aki sokáig elhitte az orvosának, hogy erős fájdalmai normálisak. Amikor 16 évesen nőgyógyászhoz ment, akkor utalták be a kórházba. Műtétet hajtottak rajta végre, de ez nem volt elég, sajnos méheltávolításon kellett idővel átesnie a számos műtét után.

Emma Williams-Tully
Emma összesen 11 beavatkozáson esett át  Fotó: Emma Williams-Tully / SWNS / Northfoto

Emma elárulta: mindez több, mint egyszerű fájdalom: az egész életére hatással van:

Nem kívánom ezt a legrosszabb ellenségemnek, ez a legpusztítóbb, legszívszorítóbb állapot. Az életem minden területére hatással van. Rengeteg nehézséget éltem át, fizikai és mentális fájdalmakat is. Nem tudtam dolgozni, elvesztettem a motivációmat. Nem mertem menni sehová, mert féltem, hogy rosszul leszek.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek