Létrehozva: 2024.08.05.

Nem adtak útlevelet a kislánynak: döbbenetes, mi áll a háttérben

Az ügyintézőnek meg volt rá az oka, amiért így döntött.

Egy anyuka jogi huzavona közepén találta magát, miután megpróbált útlevelet csináltatni a kislánya számára. Lucy a családjával a Disneylandbe utazott volna, ám ezt az okmányirodában az ügyintéző meghiúsította.

Hong Kong Disneyland Reopens Princess Castle
Jogi vita miatt fulladt kudarcba a család nyaralása Disneylandbe Fotó: Getty Images (Illusztráció!)

Ez lett volna a család első közös nyaralása, de bonyodalmakba ütköztek, amikor a hivatalban közölték velük, hogy nem tudnak útlevelet kiállítani a gyermek számára. Az iroda azt közölte az anyukával, hogy a kislány neve miatt nem tudják feldolgozni a kérelmüket.

Ugyanis Lucy a gyermekét az HBO sikersorozatának, a Trónok harcának egyik főszereplőjéről nevezte el. Emiatt pedig az anyukának az ügyvéddel kellett konzultálnia, hogy a lánya, Khaleesi útlevelet kapjon. Lucy elárulta, hogyan érintette az eset a családot:

Teljesen összetörtem, annyira vártuk már az első közös nyaralásunkat

- magyarázta a hölgy.

Kérelmüket kezdetben elutasították, mivel arra hivatkoztak, hogy a "Khaleesi" név a Warner Brothers védjegye. Ám miután ügyvédével jobban megvizsgálták a dolgokat, megállapították, hogy bár van védjegy, de az csak árukra és szolgáltatásokra vonatkozik, nem pedig emberek nevére.

Ám a probléma még így sem oldódott meg, ugyanis az anyukának fel kellett vennie a kapcsolatot a Warner Brothersszel, hogy megerősítse, hogy a lánya használhatja a nevet. Végül Lucy a hivataltól megtudta, hogy kérelmük feldolgozás alatt van, egyúttal elnézést kértek tőlük az okozott kellemetlenségek miatt.

Ha nem posztoltam volna ezt a közösségi médiában, akkor nem történt volna semmi. Azt hiszem, más emberek is lehetnek ilyen helyzetben, hogy nemrég valami hasonló miatt utasították el a kérvényüket. Remélhetőleg most már megtudják oldani a dolgot

- idézi az Unilad az anyuka szavait.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek