KÜLFÖLD

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.08.31.
Módosítva: 2024.08.31.

Felháborító: Szorítófogással akarta lenyugtatni autista diákját egy tanár

A tanár ellen azonnal feljelentést tettek, majd őrizetbe vették.

Letartóztatták azt a floridai, különleges figyelmet igénylő gyermekekkel foglalkozó tanárt, aki úgy oldotta meg egy 3 éves autista kisfiú rohamát, hogy szorítófogásba helyezte őt. Az 59 éves Vilma Oteriát épp ezért gyermekbántalmazás és testi sértés vádjával azonnal elfogták. A nő 36 éve foglalkozott már kisgyerekekkel. 

When,Class,Becomes,Dull.,The,Kids,Started,To,Feel,Play
Szorítófogásba helyezte az engedetlen, autista kisfiú fejét / Fotó: WOSUNAN / Shutterstock (Illusztráció)

Az eset délután meseolvasás közben történt, ami után azt próbálta megbeszélni Vilma a gyerekekkel, hogy akik nem akarják hallgatni azt, azok addig csöndben foglalják el magukat a terem másik felében. Ekkor lett figyelmes az autista ordítására és sírására. A jelentések szerint pedig ezt azzal oldotta meg, hogy a gyerek fejét a lábai közé, a bokájához tette és szorítófogásban tartotta. A kisfiú feje teljesen elvörösödött, ahogy szabadulni szeretett volna.

A történtekről a többi felügyelő azonnal fotót készített bizonyíték gyanánt. A rendőrségi jelentésből az nem derül ki, hogy a kicsi végül hogyan szabadult ki, vagy, hogy mennyi ideig volt összeszorítva a feje. Az autista gyermeket megpróbálták megkérdezni, mi történt, de ő csak annyit tudott mondani, hogy bajba keveredett, és hogy a tanára bántani akarta őt. Ezt igazolta a fiú nyakán található vörös folt is.

Az iskola, ahol a baleset történt közölte, számukra tanulóik biztonsága a legfontosabb, így nagyon komolyan veszik a történteket, belső vizsgálatot indítanak, Vilmát pedig azonnal kirúgták – írja a UNILAD.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek