Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.06.

Összetört egy édesapa, az ártalmatlan sebhelyéből rákos elváltozás lett

Amikor először észrevette az elváltozást, azt hitte csak beverte a fejét.

Ha süt a nap a legtöbb ember tisztában van azzal, hogy naptejet kell használnia. Ám David Bateson számára a csodás napsütés csak azt idézi fel, hogy a bőrrák a legváratlanabb helyeken is felbukkanhat. 

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A 48 éves háromgyermekes apa mindig is büszke volt pompás, sűrű, sötét hajára, és soha nem gondolt arra, hogy a fejbőrén bőrrák alakulhat ki. Így amikor felfedezett egy apró, vérző csomót a feje tetején, nem gondolt semmi rosszra.

„Azt hittem, hogy beütöttem a fejem, és csak egy heg. Akkora volt, mint egy pattanás, és nem fájt. De egyszerűen nem akart begyógyulni. A rémálom akkor kezdődött” – mesélte David Bateson, akinek az ápolónőként dolgozó felesége, Lisa, sürgette, hogy vizsgáltassa ki.

Kezdetben szteroidos krémet kapott, ami egy hét után eltüntette a csomót. Amikor azonban visszament kontrollra mintát vettek belőle, ami kiderítette, hogy rák. Műtéten esett át, hogy eltávolítsák a fején lévő rákos elváltozást, valamint a környező bőrt. A műtét sikeresnek tűnt, ám nyolc hónappal később David egy csomót talált a nyakán, ami újra aggodalomra adott okot. 

A további vizsgálatok kimutatták, hogy a rák visszatért és átterjedt David nyirokrendszerére. A nyaki nyirokrendszer egy részének eltávolítása érdekében újabb műtéten esett át, amit sugárterápiás kezelések követtek. A kezelések eredményesen végeztek az apuka rákjával, hogy újra tiszta eredményeket kaphasson. 

„Az esélyek nem voltak túl jók. Azt hiszem, az orvosom azt mondta, hogy 50 százalék az esélye annak, hogy jól reagálok a gyógyszerre, és még kevesebb esélye volt annak, hogy teljes gyógyulást érjek el. Ez arról szólt, hogy együtt kell élni a rákkal, soha nem volt szó arról, hogy meggyógyítana” – tette hozzá David. 

A melanoma az Egyesült Királyságban a leggyorsabban terjedő rákos megbetegedés, a Cancer Research UK szerint évente mintegy 17 500 új megbetegedéssel és 2341 halálesettel. A melanoma a bőrrák leghalálosabb formája, bár az esetek 86 százaléka megelőzhető.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek