Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.26.

Embertelen fájdalomra ébredt szülés után az anya, csendes gyilkos fertőzte meg

Egy 28 éves anyuka kis híján meghalt a szülés után. Az essexi Charleigh Boyne gond nélkül világra hozta gyermekét, napokkal később már azonban az életéért küzdött. Mint kiderült, szervezetét egy „húsevő” fertőzés támadta meg, amely szinte „felzabálta” a hasfalát.

Charleigh Boyne hat nappal azután, hogy tavaly áprilisban világra hozta gyönyörű kislányát, ismét kórházba került. A nő testén először kiütések jelentek meg, majd olyan erős hidegrázástól szenvedett, amitől úgy érezte, a csontjai összeroppannak - írja a Daily Mail. A kórházban megállapították, hogy az édesanya ritka, életveszélyes fertőzést kapott el szülés közben. Necrotizáló fasciitissel, a lágyrészek súlyos, fertőzéses eredetű, szövetelhalással járó gyulladásával diagnosztizálták. A betegséget okozó baktérium általában műtét vagy sérülés útján jut a szervezetbe, ahol erős fájdalmat, valamint duzzanatokat okoz, miközben az érintetteknél  influenzaszerű tüneteket is jelentkeznek. 

A szülés szokványosan zajlott, de miután hazamentem, napokkal később rosszul lettem. Égési sérüléshez hasonló hólyag jelent meg a hasamon és úgy rázott a hideg, mintha a csontjaim össze akarnának roppanni. Csak aludni akartam, a férjem nagyon megrémült

– árulta el a nő, akin sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta, eltávolították az összes elhalt szövetet. A beavatkozás megmentette az életét, és bár szörnyű kínokat kellett átélni, elmondása szerint ez sem vette el a kedvét a további gyermekvállalástól.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek