KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.15.

„Ne hagyjanak meghalni” – Hiába könyörgött a szülőasztalon az 5 gyerekes Laura

Szívszaggató történet látott napvilágot az orvosok és nővérek hanyagságáról.

Életét vesztette egy ötgyermekes édesanya, miután a kórházi személyzet nem figyelt rá kellőne. A 36 éves Laura-Jane Seamon könyörgött az essexi szülészeten, de nem talált meghallgatásra. 

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Annak ellenére, hogy a szülés rendben lezajlott, Laura később vérezni kezdett, amit a személyzet órákig még csak észre sem vett. Pedig az édesanya még az eszméletét is elvesztette a kórházi ágyában. Ehelyett csupán annyit tettek, hogy kekszet tettek ki az édesanya számára, mert azt hitték, csak elaludt. Közel háromórás eszméletvesztését utóbb ájulásnak bélyegezték. 

Amikor Laura-Jane magához tért és ismét vérzést tapasztalt, segítséget kért. Az édesanya azt mondta a személyzetnek: „Kérem, ne hagyjanak meghalni”. Azt is kijelentette, hogy szédül, de nem vizsgálták meg alaposabban. 

Néhány nappal később Laura-Jane tragikus módon meghalt a kórházban, miután a személyzet többszörösen „alapvető hibákat” követett el az ápolásában. Laura-Jane-t nem lett volna szabad sürgősségi felülvizsgálat nélkül hagyniuk, amikor a jelek arra utaltak, hogy nagyon rosszul van. Az a tény, hogy Laura-Jane több órán át vérzett, azt mutatta, hogy halála elkerülhető lett volna - közölte a bíróság.

A halál okaként disszeminált intravaszkuláris koagulációt jelöltek meg, ami a születést követő orvosi komplikációk másodlagos okaként jelentkezett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek