KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.03.

Botladozott, majd furcsán kezdett járni, agydaganatos lett a 9 éves fiú

Szüleit sokként érte a lesújtó diagnózis, most az egész városa összefogott az agydaganatos fiúért.

Minden városi közösség példát vehetne az írországi Ballyfinnaneről. A lakosok ugyanis egy emberként fogtak össze egy kilencéves kisfiúért, aki agydaganattal küzd. 

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A kis Kieran Roberts Cahty még csak hatéves volt, amikor agydaganattal diagnosztizálták, és még mi is küzd a halálos kórság ellen. A szülei egyetlen furcsa tünetet észleltek gyermekükön, mégpedig azt, hogy hetente többször is elesett. 

A nyolcadik születésnapja után azonban súlyosbodni kezdtek Kieran problémái. Képtelen lett használni a jobb kezét, és furcsává vált a járása. Az MRI kimutatta, hogy a daganat megnőtt, és bár sürgősségi műtéten esett át, a daganat teljes eltávolítása nem volt lehetséges.

Azonban Kieran azóta is rendületlen erővel küzd, újra megtanult járni, de ennek ellenére az utóbbi vizsgálatai azt mutatják, hogy visszanőtt a daganata. Egy új műtéti eszköz lehetővé tenné az agyán a kulcslyukműtétet. Ez a beavatkozás rövid gyógyulási idővel járna és a fertőzés veszélye is minimalizálódni. 

Ennek megvalósításához a kisfiú városa augusztus 31-én, szombaton a Shanty Barban 14 órától adománygyűjtő napot tartanak, ahol foglalkozások, szórakoztató programok, nyárson sült malac és egy nagyszabású tombola várja az érdeklődőket. A család azonban nem szeretne a pénzből, így minden befolyt összeget pedig a Temple Street Gyermekkórház javára fogják fordítani – írja az Irish Independent.


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek