KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.07.

Elegük van az embereknek a migránserőszakból, Németországra is átterjedhetnek az összecsapások

Nagy-Britanniában több nagyvárosban is zavargások törtek ki. Német szakértők szerint nem kizárt, hogy náluk is hasonló jelenetek játszódhatnak le hamarosan.

A Southport nevű angliai kisvárosban kezdődtek utcai összecsapások múlt héten, miután egy bevándorló háttérrel rendelkező 17 éves fiatal egy táncórán leszúrt több felnőttet és gyermeket. A támadásba három kislány meghalt, többen életveszélyesen megsérültek. 

Futótűzként terjedtek át városról városra a Nagy-Britannia utcáin zajló összecsapások. Sokan attól tartanak, hogy ez a tiltakozáshullám más országokra is átterjed Fotó: AFP

A migrációellenes tüntetéshullám villámgyorsan terjedt át több másik városra is Nagy-Britannia-szerte, mára pedig elmondható, hogy országos szintűvé nőtték ki magukat az utcai összecsapások. A bevándorláspárti nyugati országok közbiztonsága folyamatosan romlik, miközben a rendőri statisztikák azt mutatják, hogy 

a súlyos bűncselekmények elkövetői vagy gyanúsítottjai között egyre nagyobb arányban vannak migránsok. 

Az őslakosoknak elegük lett ebből és úgy érzik, cselekedniük kell, ha már a kormányuk nem tesz semmit. Sőt a mostani demonstrációk során a vezetés és a sajtó inkább a bevándorlók pártjára állt, miközben az utcára vonuló embereket szélsőjobboldali huligánokként emlegetik. 

Az összecsapások ráadásul már nemcsak a fehér angol férfiak és a rendőrök között zajlanak, hanem az angolok és a muszlim bevándorlók között is. 

Németországban is kitörhetnek hasonló összecsapások

A legolvasottabb német napilap, a Bild arról ír, hogy a Nagy-Britanniában látható képsorok sokkolták egész Európát. Az újság munkatársa több szakértőt is megkérdezett arról, vajon Németországban is előfordulhatnak-e hasonló összecsapások. 

A szakértők véleménye egybehangzóan: igen!

Szerintük Németországban is megvan a valószínűsége annak, hogy angol mintára hamarosan utcai zavargások törhetnek ki, főként Kelet-Németországban van erre nagyobb esély. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy elég egy szikra ahhoz, hogy az emberek utcára menjenek, mivel évek óta folyamatosan növekszik a feszültség a társadalomban. 

Ahmad Mansour pszichológus szerint érdemes lenne a berlini vezetésnek komolyabban vennie a lakosság aggodalmait. Meglátása szerint korlátozni kellene a bevándorlást, a migráns erőszaktevőket ki kellene toloncolni az országból, szigorúbb határellenőrzésre lenne szükség, valamint a bevándorlók beilleszkedését a társadalomba jobban kellene erőltetni.   

Rainer Wendt, a Német Rendőrszakszervezet vezetője a következőket mondta a Bildnek: 

Németországnak most fel kell készülnie az ilyen helyzetekre. Ez azt jelenti, hogy a készenléti egységeket villámgyorsan kell tudni mozgósítani, és még a helikoptereket is készenlétben kell tartani.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek