KÜLFÖLD

Szerző

Létrehozva: 2024.08.27.

"Elmentem egy buliba: hat héttel később a fél testemet beborító égési sérülésekkel ébredtem"

Egyik pillanatról a másikra változott meg a háromgyermekes édesanya élete.

A mai napig rejtély, mi történt pontosan azzal a háromgyermekes édesanyával, aki gyermekeivel és volt férjével látogatott el egy kerti partiba, hogy aztán hat héttel később a kórházban térjen magához azzal: eddig mesterséges kómában feküdt, a teste hatvan százaléka megégett, és bizonyos, hogy soha sem láthatja már azt az arcot és testet a tükörben, amit megszokott. Úgy hullott darabokra az élete, hogy máig nem tudja, mi okozta a kis híján halálos balesetet. Biztos benne: nem volt részeg, a volt párja mégis a tábortűzben fekve, a lángok közt talált rá. Az amerikai San Diegóban élő 43 éves Alexa Ostermant és családját 2020. július negyedikén hívták meg egy ünnepségre. Az anyuka emlékszik, hogy megivott pár pohárkával, több vendéggel fotózkodott, majd lefeküdt aludni a kertben. Amikor felébredt a verandán, már kora reggel volt. Hiába kopogott a ház ajtaján, senki sem nyitott neki ajtót, így – hogy ne fázzon – tett még némi fát az ekkor már csak parázsló tűzre, majd visszafeküdt aludni. A kórházban tért magához – hetekkel később.

tűz, tábortűz, felgyulladt, megégett, lángok
Az édesanyának fogalma sincs, hogyan eshetett bele álmában a tűzbe, és hogy nem riadt fel a fájdalomra  Fotó: Pexels

Amikor Alexa az intenzíven felébredt, semmire sem emlékezett. Azt hitte: autóbalesete volt. A nővérek közölték vele: a tűzben találtak rá. Ki tudja, mennyi ideje heverhetett ott és hogy esett bele. Teste jelentős része megégett. Több életmentő műtét várt rá, azóta pedig összesen 21 beavatkozáson esett át – és még mindig vár rá több. Állapotát jól mutatja, hogy felébredése után két héttel nézhetett először tükörbe.

Miután az intenzívről kiengedték, fizikoterápián vett részt. Gyakorlatilag mindent újra kellett tanulnia: enni, járni, egyedül felöltözni.

"Megégni, ez volt életem legszörnyűbb élménye. Soha nem éreztem még ilyen fájdalmat. De túléltem és küzdök tovább" – jelentette ki, hozzátéve: máig csak foltokban emlékszik arra a végzetes napra. Úgy sejti, talán drogot csempészett valaki az italába, azonban a rendőrség nem indított nyomozást. Amire kivizsgálhatták volna az ügyet, már rég nem maradt semmilyen bizonyíték a helyszínen, így nagy valószínűséggel soha nem derül ki az igazság – írja a The Sun.

Alexa legutóbb februárban esett át egy komolyabb, nyolc órás műtéten, most pedig abban reménykedik, hogy egy újabb során helyreállíthatják a tűzben gyakorlatilag teljesen eltűnt fülét, valamint hajbeültetést kaphat. Mindez rengeteget jelentene neki, az önbizalmának.

"Az igazság az, hogy a halálom napjáig gyógyszerekre és kezelésekre lesz szükségem" – magyarázza.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek