KÜLFÖLD

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.08.25.

Budapesten hajtott végre kényszerleszállást a Wizz Air gépe, füstölni kezdett a repülő a levegőben

A gépnek vasárnap kora reggel kellett irányt változtatnia.

Ijesztő hírek érkeztek a levegőből. A Wizz Air Craiova és London-Luton között közlekedő repülőgépe ugyanis Kecskemét felett füstölni kezdett, majd a személyzetének két tagja is rosszullétre panaszkodott. A gép pilótája a helyzetet mérlegelve úgy döntött, hogy Budapesten kényszerleszállást hajt végre. A biztonságos landolásra hajnali 6 óra 11 perckor került sor a fővárosban.

repülőgép
A repülőnek Budapesten kellett kényszerleszállást végrehajtania /Fotó: Pexels

Az incidensről az Airportál adott tájékoztatást, mint írták, azért kellett megszakítani az utat, mert füst jutott be az utastérbe a légkondicionáló rendszereken keresztül.

A pilóták Kecskemét térségében fordultak Budapest irányába, és 6 óra 11 perckor biztonságosan leszálltak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 13R jelű futópályáján, majd a kijelölt állóhelyre gurultak.

A személyzet még a leszállás előtt azt jelentette a körzeti légiforgalmi irányításnak, hogy a személyzet két tagja rosszullétre panaszkodik.

A gépen utazók közül senkinek nem esett komolyabb baja, az utasokat a tranzitzónába szállították, érkezéskor a Budapest Airport kollégái vizet osztottak számukra. A járat a repülőgép, valamint a személyzet cseréje után folytatta útját Lutonba 9:51-kor - tette hozzá a lap.

Kiderült az is, hogy az említett gép egy öregebb darab volt, ez okozhatta a problémát. 

Az érintett 12,5 éves repülőgép a Wizz Air flottájának egyik legöregebb tagja. A teljesen fehérre festett, magyar lajstromjelű példány vélhetően azok között van, amelyek lízingszerződése már lejárt, de a légitársaság a bérlés meghosszabbítása mellett döntött az új generációs repülőgépek Pratt & Whitney GTF hajtóműveivel tapasztalt problémák miatt kialakult géphiány következtében.

- írja a lap.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek