KÜLFÖLD

Szerző B.

Létrehozva: 2024.08.08.

„Azt mondta a háziorvos, menjek haza, semmi bajom, aztán rájöttem, hogy a terhességem megölhet”

Ha hallgatott volna a háziorvosra, már nem élne.

Egy nő elmesélte, hogy az orvosok arra figyelmeztették, 80 százalék az esélye annak, hogy meghal, miután kiderült, hogy méhen kívüli terhessége van.

Alig néhány héttel azután, hogy kiderült, terhes, a 26 éves Natalie Stapley Cutting érezte, hogy valami nincs rendben. Állandó bizsergést észlelt a jobb combjában, amihez némi zsibbadás és szúró fájdalom társult. Noha a 12 hetes ultrahang már a láthatáron volt, Natalie még azelőtt felkereste a háziorvosát az aggályaival.

A háziorvos meg volt győződve arról, hogy jól vagyok

- mesélte Natalie, aki ezután inkább befizetett egy magánvizsgálatra, amely méhen kívüli terhességet állapított meg nála. Életmentő műtéttel eltávolították a megtermékenyített petesejtet, a jobb petevezetéket és a méhnyálkahártya egy részét. 

Ha hallgattam volna a háziorvosomra, nem tudom, hogy hol lennék ma... Majdnem az életemet vesztettem egy téves diagnózis miatt. A magánegészségügyi ellátás mentett meg

- idézi a Mirror a nő szavait, aki most arra ösztönöz mindenkit, hogy bízzanak a saját megérzéseikben, és mindig kérjenek második vizsgálatot, ha kétségeik vannak. Ugyanis, ha várt volna a 12 hetes vizsgálatig, ahogy azt a háziorvosa tanácsolta, akkor valószínűleg belehalt volna.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek