Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.02.
Módosítva: 2024.08.02.

„Az olimpiák legsötétebb pillanata”, hogy egy férfival kell bokszolnia Hámori Lucának az éremért

Egymás után szólalnak meg a hírességek abban az ügyben, hogy egy biológiai férfi is indult a női ökölvívás mezőnyében a párizsi olimpián.

Mindenkinek megvan a véleménye arról, hogy szombaton Hámori Lucának egy interszexuális sportolóval kell megküzdenie a ringben az olimpiai aranyért. Imane Khelif kinézete, izomzata és csontozata is egy férfiénak felel meg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság mégis engedte, hogy a sokkal gyengébb nők mezőnyében induljon. 

Boxing - Olympic Games Paris 2024: Day 6
A sportoló kinézete, izomzata is egy férfié (Fotó: Anadolu via AFP)

46 másodperc... eddig tartott csütörtökön az a női ökölvívó mérkőzés, amelyen Khelif is ringbe lépett egy olasz bokszoló ellen. A nő két ütés után feladta a mérkőzést, mondván: az egészsége érdekében ki kellett jönnie a ringből, életében nem kapott még ugyanis akkora ütéseket, mint amiket az interszexuális algériai sportoló osztott ki neki. 

A mérkőzés után nemcsak a komplett sportvilág akadt ki, hanem egyre több híresség és politikus érezte úgy, hogy hangot kell adnia véleményének. Abban szinte mindannyian egyetértenek, hogy botrány, ami Párizsban történik. 

Donald Trump

Az egykori amerikai elnök és egyben a republikánusok jelenlegi elnökjelöltje is teljesen kiakadt a történteken. Donald Trump a közösségi médiában osztott meg egy videót Imane Khelif és olasz ellenfele rövid összecsapásáról, és azt írta hozzá, hogy újbóli elnöksége esetén távol fogja tartani a férfiakat a női sporttól. 

Trump egyébként a botrányosra sikeredett olimpiai megnyitóról is elmondta a véleményét. 

Én nagyon nyitott gondolkodású ember vagyok, de a hivatalos olimpiai megnyitó szégyen volt

– fejtette ki a véleményét az exelnök annak kapcsán, hogy Párizsban negyedórás külön showt kaptak transznemű, draq queen és egyéb LMBTQ-közösséghez tartozó személyek. Mindezt főműsoridőben, korhatár besorolása nélkül.  

Alekszandar Vucic

Meglehetősen sarkos véleménye van a történtekről Alekszandar Vucic szerb elnöknek is. A politikus szerint az idei olimpián már azért is érem jár, ha férfiként nőket ver valaki. A szerb médiának nyilatkozva elmondta:

Tessék elképzelni ezt a betegséget és őrültséget, amely elkezdte uralni a világot, amikor jönnek a férfiak, megverik a nőket és érmeket szereznek. Az őrület kezdte uralni a világot, mindenki megőrült

– szögezte le.

J.K. Rowling:

A Harry Potter-könyvek írója több bejegyzést is szentelt az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangját kiváltó sportbotrányának. J.K. Rowling az X-en tette közzé gondolatait, ez ma már lényegében az egyetlen olyan közösségimédia-felület, ahol korlátozás nélkül kifejezheti valaki a véleményét. 

Egy fiatal női bokszolót mindentől megfosztottak, amiért dolgozott, mert megengedték, hogy egy férfi nemű ringbe szálljon ellene. Szégyen! A »sportolók védelme« vicc, a párizsi olimpia nem mossa le a szégyenbélyeget magáról a Carini ellen elkövetett brutális igazságtalanság miatt. Mi kell ahhoz, hogy véget vessünk ennek az őrületnek? Egy női bokszoló, aki életveszélyes sérüléseket szenved? Egy megölt női bokszoló?

– tette fel a költői kérdést Rowling.

Kásás Tamás

A háromszoros olimpiai bajnok, Kásás Tamás sem hagyta szó nélkül a botrányt. Az egyik legnépszerűbb és legismertebb magyar sportoló egy képet osztott meg a Facebookon, ahol az olasz bokszoló sír, az algériai interszexuális sportoló pedig ünnepel. Megjegyzésként szűkszavúan annyit írt a képhez: „Az olimpiák történetének eddigi legsötétebb pillanata.”

Kovács "Kokó" István:

Kovács István, a korábbi olimpiai bajnok magyar ökölvívó is reagált. Kokó az 1996-os atlantai olimpia aranyérmese, majd profi világbajnok, éppen a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) főtitkára volt, amikor a Khelif körüli helyzet eszkalálódni kezdett, sőt az isztambuli világbajnokságon még látta is őt bokszolni, és nem örült annak, amit látott. A sportoló most így nyilatkozott az akkor látottakról:

Azt tudni kell, ezeket a rendellenességeket nem lehet egy egyszerű doppingvizsgálattal kiszűrni. Mondtam is az asszisztensemnek azon a világbajnokságon, hogy van itt pár lány, aki nem nagyon néz ki annak, kizárt, hogy ezek tényleg nők legyenek.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek