KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.27.

320 napot küzdött az életért egy baba, otthonában ünnepelheti első szülinapját

A szülők nem tudnak elég hálásak lenni a kórház dolgozóinak. Egy bátor baba minden esélyére rácáfolt.

Egy bátor kisbaba augusztus 25-án ünnepelte otthonában az első születésnapját, miután 320 napot töltött kórházban az életéért küzdve. River 2023. augusztus 26-án született a paisley-i Royal Alexandra kórházban, de néhány órán belül légzési és táplálkozási problémák léptek fel nála.

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

River Stephen Camile Mbunzama két lyukkal a szívében és egy ritka betegséggel, a tracheobronchomalaciaval - amikor a légcső szövetei szokatlanul puhák és gyengék – született.

A 29 éves Roseann Singleton elárulta, hogy fiatal kora ellenére fia már 22 műtéten van már túl. Nyolc légúti szkópián esett át, három légúti műtéten, egy szupraglottoplasztikán, légúti granuláció eltávolításán, pajzsmirigyműtéten, peg-műtéten, jej-műtéten, peg-j-műtéten, elülső nyelvkötés szétválasztásán és négy laparotómián, beleértve a holtbél eltávolítását is.

River azonban daccolt minden esélyével. A szülők, Roseann és Rudy számára az elmúlt egy év úgy tűnt, mintha egy lépést tettek volna előre és tíz lépést hátra - egészen addig, amíg Rivert haza nem engedték.

„Hatalmas ugrást vettünk észre River fejlődésében az alatt a rövid idő alatt, amióta itthon van. Végre átélhettünk minden olyan első dolgot, amit egy anyuka az újszülöttel. Olyan furcsa érzés az egész. Hosszú út áll még előtte, de a nap végén - a sok trauma, kín, könny, stressz és szívfájdalom után, amit átéltünk - végre otthon lehet velünk a fiunk, ahol a helye van. Nem tudjuk eléggé megköszönni a kórház csapatának mindazt, amit értünk és Riverért tettek” – hálálkodott a könnyeivel küzdve Roseann.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek