KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.07.07.

„Úgy néz ki a szemem, mintha mindjárt kiesne a helyéről" - Kenőccsel küldték haza, majdnem az életébe került a fiatal lánynak

Nem adta fel, hogy kivizsgálják, ez mentette meg az életét.

Egy nő úgy ébredt fel egyik reggel, hogy a szeme begyulladt. Először azt mondták az orvosok, hogy kötőhártya-gyulladása van. Mphango Simwaka azonban meg volt győződve arról, hogy valami többről van szó, mert később már a szeme kissé kis is  kidülledt a helyről, így további vizsgálatokat kért. Ezek pedig kimutatták a szörnyű valóságot: mindössze 22 évesen rákkal diagnosztizálták.

Fotó: Pixabay

Teljesen el voltam keseredve

– mondta a fiatal nő.

Az egyik barátom folyamatosan azt mondogatta nekem, hogy úgy néz ki a szemem, mintha mindjárt kiesne a helyéről. Nem fájt, vagy ilyesmi, de úgy éreztem, valami nyomja. Ez a nyomás elviselhetetlen volt. Csak arra emlékszem, hogy belenéztem a tükörbe, és megrémültem attól, ahogy kinézett. Azt hittem, megvakulok vagy meg fogok halni.

Mphangonak kezdetben az orvos azt javasolta, hogy használjon forró borogatást, és menjen vissza, ha súlyosbodik. Ezért a nő elment egy szemorvoshoz, aki megerősítette, hogy a szemürege be van gyulladva, majd letudta egy szemkenőccsel. Egy harmadik orvos pedig kötőhártya-gyulladást diagnosztizált nála tévesen. A fiatal nő nem adta fel, végül egy szemkórházban vizgsálták meg alaposan, ahol kiderült, hogy agresszív daganattal küzd. Agya előtt egy daganatot észleltek, amely a látóidegéhez nyomódott, és a szeme kifelé nyomódott.

Igazi rémálom volt. Kemoterápiát és sugárterápiát kaptam. Nehéz időszak volt, de sikerült túlélnem ezt az egészet. 

Most mindenkit arra biztat, hogy ha úgy érzik, komolyabb a baj, ne adják fel egy orvos véleménye miatt a megfelelő kivizsgálás lehetőségét - írja a The Sun.

Megdöbbentő volt, hogy ilyen fiatalon rákot diagnosztizáltak nálam, de örülök, hogy végre választ kaptam, mielőtt túl késő lett volna. Mindig bízz a megérzéseidben, és soha ne fogadj nemet a válasznak.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek