kulcsár edina
Tanácsai minden utazónak szólnak.
Egy légiutas-kísérő megosztotta a hosszú és rövid távú járatokra vonatkozó legfontosabb tanácsát, és elárulta, hogy ha nem követjük ezt a tippet, megbetegedhetünk.
A Ski Vertigo vezető utazási szakértője és egy stewardess azt tanácsolta az utasoknak, hogy ne igyanak csapvizet a repülőgépeken - majd megjegyezte, hogy még a tea és a kávé is veszélyes baktériumokat rejt. Bár ez nem biztos, hogy a járatok többségénél így van, az utazási szakértők elmondták:
A repülőgépek víztartályait gyakran nem tisztítják megfelelően, ami potenciális szennyeződést tartalmazhat. Kutatások és jelentések szerint az ezekben a tartályokban lévő víz káros baktériumok és kórokozók melegágya lehet.
„A Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) megállapította, hogy a repülőgépek jelentős százalékában pozitív volt a kólibaktériumok, sőt egyes esetekben az E.coli baktériumok tesztje. Ezek a baktériumok súlyos gyomor-bélrendszeri problémákat és egyéb fertőzéseket okozhatnak”.
Hozzátették, hogy a repülőgépek víztartályainak tisztítási ütemezése rendszertelen lehet, ami a baktériumok és mikroorganizmusok felhalmozódásához vezethet.
A csapvízzel kapcsolatos problémák miatt a szakértők azt is tanácsolják, hogy ne rendeljünk teát vagy kávét a repülőgép fedélzetén.
A légiutas-kísérők arról számoltak be, hogy a kávé és tea főzéséhez használt berendezéseket, például a kávéfőzőket és a vízforralókat nem mindig tisztítják megfelelően. Ez további baktériumok és penészgombák jelenlétét eredményezheti
- magyarázta a stewardess.
A Ski Vertigo-nak nyilatkozó légiutas-kísérő megosztott néhány tanácsot, hogyan kerüljük ki a csapvizet, a teát és a kávét a repülőgép fedélzetén.
„Hogy pénzt takarítson meg és megőrizze az egészségét a repülőút alatt, csomagoljon egy üres, újrahasználható vizes palackot a kézipoggyászába” - mondta a Mirrornak, majd hozzátette, hogy miután átmentél a biztonsági ellenőrzésen, töltsd fel egy vízkútnál vagy palack utántöltő állomáson a repülőtéren.