Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.16.

Drámai részletek: rengeteg magyar került kórházba ételmérgezés miatt Herkulesfürdőn, nyolc embert még ápolnak

47 magyart szállítottak kórházba Herkulesfürdőről ételmérgezés gyanújával, ketten közülük nagyon rosszul voltak.

Pillanatok alatt kellett cselekednie a helyi orvosi szolgálatnak, miután a vasárnap esti vacsora vagy a hétfői reggeli után hétfőn rosszul lettek Herkulesfürdőn. Valószínűleg ételmérgezést szenvedtek.

A turistákat busszal vitték az Orsói Városi Kórházba. / Fotó: Adevarul.ro

Július 15-én hétfőn reggel először 12 embert vittek kórházba hányással, hasmenéssel, rossz közérzettel, délben azonban a turistacsoport többi 35 tagja is orvosi ellátásra szorult egy súlyos mérgezés miatt. Összesen 47 embert, köztük két gyermeket kellett azonnal ellátniuk az orvosoknak, akiket a Romániában, Herkulesfürdőn található üdülőövezetből szállítottak az Orsói Városi Kórházba – közölte a Radio Románia Actualitaită.

A nyaralók szinte egyik pillanatról a másikra nagyon rosszul érezték magukat, miután étkeztek a vendégházban, ahol megszálltak. Az ügyben a Mehedinti Népegészségügyi Igazgatóság képviselői indítottak vizsgálatot, hogy kiderítsék, pontosan mi és hogyan okozhatott mérgezést. Az esetre szinte rekord gyorsasággal reagáló orvosi egység vezetéséhez a környékbeli orvoscsapatok is csatlakoztak, hogy minél hamarabb elláthassák a betegeket.

Megkezdődött a vörös akcióterv, mely egyik első lépéseként behívtuk az összes szabadságon lévő vagy otthonról ügyelő orvosunkat. Így mind a 47 beteget időben el tudtuk látni. Köztük 44 turista, egy idegenvezető és két sofőr került kórházba

– mondta Adrian Cican, a kórház vezetője - számolt be róla a Maszol.ro.

A betegek hálásak a gyors orvosi segítségért, Adrian Cican gyors fellépését azok is méltatták, akik csak hallottak az esetről. A történtekről hírt adó első posztok alatt megjelentek a hálálkodó, elismerő hozzászólások, melyben a gyors helyzetfelismerést és szervezést méltatták.

Gratulálunk! Ismét bebizonyítottátok, hogy mennyire profin álltok a munkátokhoz. Minden elismerésünk az ügy kezeléséhez!

- írta egy helyi lakos románul.

Biztos, hogy ebben a kórházban minden rendben lesz

- tette hozzá egy másik. Azóta a turistacsoport nagy része visszatérhetett a vendégházba, az ügyeletes orvos kedd kora délután kiadott nyilatkozata szerint nyolc embert ápolnak még mindig kórházban.

Az azonnal lefolytatott vizsgálat alapján három bírságot is kiszabtak a panzióra. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek