Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.26.

Halálra etetett a gazdája egy kiskutyát, 53 kilósan pusztult el - Fotó

Állatvédők tartottak házkutatást a nőnél, aminek során rá is találtak a mérhetetlenül elhízott állatra. A nő elismerte felelősségét és két hónap börtönre ítélték.

Óriási felháborodást keltett Új-Zélandon az az eset, aminek során egy nő agyonetette kedvenc állatát, egy kistestű kutyát. A Nuggi névre keresztelt négylábút egy házkutatás során találták meg és a helyi állatvédő szervezet azonnal a gondjaiba is vette. A segítség azonban sajnos már így is túl későn érkezett, nemsokkal később ugyanis a kutyus elpusztult a túlsúlya miatt. 

kutya
Képünk illusztráció

 Az állatvédők beszámolója szerint soha nem láttak még olyan dagadt négylábút, mint amilyen Nuggi volt - írja az oe24.at.

Olyan dagadt volt, hogy szinte járni sem tudott. Alig bírták el a lábai a súlyát. A háztól az autóig vezető 10 métert csak úgy tudta megtenni, hogy háromszor megállt, mert annyira kifulladt a sétától

- jelentette ki az egyik állatvédő a bíróságon. Az állat gazdája ellen ugyanis állatkínzás miatt indult eljárás. A menhelyen vizsgálatnak vetették alá, ahol kiderült, hogy 

Nuggi több mint 53 kiló, kb. négyszer olyan nehéz, mint egy ilyen állat normál súlya. 

Az állatorvos pedig azt mondta, hogy sztetoszkóppal nem lehetett meghallgatni a szívét, a zsír réteg ugyanis teljesen körbe vette a szív tájékát is. 

A kiskutya végül két hónapot töltött a menhelyen, ahol közel kilenc kilót fogyott, de még ez sem volt elég, az állat végül elpusztult. A bíróságon Nuggi gazdija elismerte a felelősségét. Vallomásában azt mondta, hogy napi 8-10 csirkét adott a kutyának, plusz finomsággal is kényeztette. Elmondása szerint mindezt szeretetből tette. A bíró végül két hónap börtönre ítélte a nőt, valamint 250 ezer forintnak megfelelő bírságot is kellett fizetnie, a következő 12 hónapban pedig eltiltották az állattartástól. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek