KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.16.

Elözönlötték a bevándorlók Ausztriát, már minden negyedik ember migrációs hátterű

Az osztrák kormány integrációs jelentése meglehetősen lehangoló.

Az osztrák kormány múlt héten tette közzé a legfrissebb integrációs jelentését, amiből az is kiderül, hogy a tartósan Ausztriában élő emberek 27,2 százaléka migrációs hátterű (ugyanez az adat 10 évvel ezelőtt még 20 százalék alatt volt). Magyarul: ma minden negyedik osztrák lakos vagy külföldön született vagy a szüleik vándoroltak be egy másik országból Ausztriába

Ausztria és azon belül főként Bécs arculata teljesen megváltozott mára. / Fotó: Ripost

Az osztrák hatóságok által összeállított jelentésben a németek (232 700 fő), a románok (153 400 fő) és a törökök (124 100 fő) vezetik a főbb bevándorló népességcsoportok rangsorát. Ugyanebből a jelentésből kiderül, hogy csak 2022-ben 112 300-an kértek menedékjogot, ez a szám az afgán és szíriai migránsok miatt ugrott meg - szemlézi a V4NA beszámolóját a Magyar Nemzet.

„Ausztria csak a bevándorlásnak köszönhetően növekszik” 

– jelentette ki Tobias Thomas, az osztrák statisztikai hivatal főigazgatója a héten közzétett jelentés kapcsán. Susanne Rabb, az Osztrák Néppárt (ÖVP) jobbközép integrációs minisztere gyorsan felhasználta az eredményeket annak bizonyítékaként, hogy több bevándorlásra van szükség, mivel az osztrák népesség a század közepére várhatóan átlépi a 10 milliót, annak ellenére, hogy a születési ráta csökken (1,48 gyermek/nő).

A jelentés kitér arra is, hogy a menedékkérők nagy része írástudatlan, 23 százalékuk még az anyanyelvükön sem tud írni és olvasni.

A kormányzati statisztikák szerint a bűncselekmények gyanúsítottjainak 45 százaléka külföldi állampolgár, 28 százalékuk Ausztriában élő külföldi. 

Ausztria egyébként tavaly 41 százalékos csökkenést regisztrált a menedékkérelmek számában, ami egyfajta kiugró európai értéket jelent. Ez előrelépés, tekintve, hogy a 2014 utáni európai migrációs válság idején Ausztria korábban a menedékkérők egyik legnagyobb befogadója volt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek