Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.07.25.

"Szeretlek!" - kiabálta az édesapa, akinek szeme láttára zuhant a halálba a lánya

A tragédia feldolgozásában csak egy tényező segít a gyászoló családnak: a fiatal nem szenvedett a halálakor.

Egy apa kétségbeesett küzdelmet folytat azért, hogy nagyobb biztonságot biztosítsanak világszerte a hegymászók részére, miután a szeme láttára vesztette el lányát, Grace-t, aki 60 métert zuhant a mélybe. A mindössze 20 éves fiatal az apjával Jonathan Rohloffal vágott neki a kalandnak a Yosemite Nemzeti Parkban Kaliforniában, amikor is tragédia történt, hiába voltak mindketten tapasztalt hegymászók. 

gyertya, gyász
Esélye sem volt a túlélésre. Fotó: Pexel (illusztráció)

A szörnyűséghez egy vihar vezetett. Tudták, hogy veszély leselkedik rájuk miatta, így megpihentek. Ám később, amikor tiszta lett az ég újra útnak indultak. Nem sokkal később azonban az idő újra viharossá vált, zivatar csapott le rájuk. Jonathan úgy fogalmazott, fekete felhők tengerébe kerültek.

Tudtam, le kell másznunk, ha nem akarunk fent ragadni az esőben. A semmiből jelent meg.

 - emlékezett vissza a gyászoló apa, aki így is tett volna, ám az előttük haladó mászók olyan lassúak voltak, hogy őt és lányát zsinóron lógva kapta el a vihar. Próbáltak haladni, Grace pedig többször is arra panaszkodott, túl csúszós a cipője. Az apja erre közölte vele: apró lépések, egyszerre csak egy. Grace azonban így is megcsúszott. 

Egyszer csak oldalra csúszott. Mellettem, lefelé a hegyről. Minden olyan gyorsan történt. Próbáltak utána kapni, de már eltűnt a mélybe. 

- közölte Jonathan, aki azonnal magát is veszélyeztetve gyorsan ereszkedni kezdett hátha megmentheti valahogy a lányát, esélytelenül. A fiatal 60-70 métert zuhant a halálába. Kiabált neki, hogy ott van, nem hagyja őt hátra. Arra kérlelte lányát, ha hallja a hangját, adjon valami jelet.

Szeretlek.

 - kiabálta Grace-nek, miközben kétségbeesetten hívta a 911-et, akik mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre.

A gyászoló apának egyetlen megnyugvása van: a halottkém közölte, lánya már zuhanás előtt életét vesztette, ahogy beverte a fejét esés közben, így nem szenvedett sem zuhanás közben, sem földetéréskor. 

Grace halála miatt a nemzeti park nyomozást indított - írja az UNILAD.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek