Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.18.

Brutálisan csípős chips okozott riadalmat: 14 diák kórházba került

Nem érdekelte a diákokat a figyelmeztetés, akkor is megkóstolták a tiltott snacket.

Egészen döbbenetes, ami Japánban történt még július 16-án: egy iskola diákjai extrém csípős chipset vittek be a suliba, és olyan szinten rosszul lettek a snacktől, hogy közülük 14-et kórházba kellett szállítani – szerencsére egyiknek sem lett komoly baja.

Chips csipsz nassolnivaló
Illusztráció / Fotó: Pixabay

Az R 18+ curry chips nevezetű termék tele van figyelmeztetésekkel, már a nevükben is jelzik, hogy 18 éven aluliak nem ehetnek belőle, ráadásul a leírás alapján sosem szabad egyedül megkóstolni, olyan hatásokat válthat ki a fogyasztóból. Sőt, azt is ráírták, hogy egyenesen tilos megkóstolniuk azoknak, akiknek valamilyen bélproblémájuk van – vagyis egy tényleg elég csípős lehet, ha még a gyártó is ennyire óvja az embereket.

A japán diákok fittyet hánytak a figyelmeztetésekre, majd nem sokkal később arra panaszkodtak, hogy rettenetesen fáj a gyomruk és a szájuk, émelyegnek és rosszul érzik magukat – a tűzoltókat és a rendőrséget is kihívták, a gyártó elnézést kért a kellemetlenségért.

És hogy miért volt ilyen erős ez a chips? Azért, mert a világ egyik legerősebb paprikájából készült: a Ghost Pepperből, vagyis a szellem chili paprikából, ami köztudottan még azokon is képes kifogni, akik imádják és bírják is a csípős ételeket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek