KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.06.20.

Holtan esett össze a mérkőzésen a 24 éves játékos, zokogva búcsúzott tőle a húga

Mindenkit sokkolt a tragédia. A sportoló valójában egy nem diagnosztizált betegséggel küzdött.

Egy olimpiai tornász szívszorítóan tisztelgett krikettjátékos bátyja előtt, aki egy mérkőzés közben hirtelen meghalt.

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A 24 éves nottinghami Josh Downienak hirtelen, minden előzmény nélkül megszűnt dobogni a szíve, miközben egy liverpooli pályán krikettezett. Mindezt amiatt, hogy egy nem diagnosztizált betegséggel küzdött. 

Megpróbálták újraéleszteni, még kórházba is szállították, ennek ellenére Josht nem tudták megmenteni. Az aritmogén kardiomiopátia (ACM) nevű örökletes szívbetegség áldozatává vált. Emlékére a British Heart Foundation egy falfestményt avatott fel Notthinghamben. 

Josh nővére, az olimpiai tornász Becky Downie azt mondta, reméli, hogy a falfestmény életben tartja bátyja örökségét.

„Az ember hall az ilyen dolgokról, de soha, de soha nem gondolja, hogy a családjával fog megtörténni. Josh egy vidám, pezsgő ember volt, és sugárzott belőle a jóság. A halála óta mindenki, aki ismerte, azt mondja, hogy ő egy olyan ember volt, aki nagy hatást gyakorolt másokra. Emellett nagyon gondoskodó volt, és ahol csak tudott, segíteni akart az embereknek. Hatalmas sokk volt Josh elvesztése, és emlékszem, hogy nagyon össze voltam zavarodva. Teljesen váratlanul ért” – búcsúzott tőle olimpiai tornász húga. 

Josh fiatalabb korában lelkes focista és lelkes Chelsea-szurkoló volt, tinédzserként azonban hamarosan a krikett felé fordult a figyelme. Nagyjából egy évvel a halála előtt Liverpoolba költözött, hogy sportot tanítson egy hátrányos helyzetű gyerekeknek fenntartott iskolában. Halála után családja találkozhatott néhány olyan fiatallal, akiknek életét jobbá változtatta az egykori krikettjátékos.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek