KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.06.08.

„Ő egy kis harcos” - Három nyitott szívműtéten van túl a 12 éves kislány

Egy ártatlan kislány élete már a születése pillanatában megpecsételődött, Belle ugyanis légszomjas lett, hányt és nem volt hajlandó táplálkozni. Ezek voltak azok az intő jelek, amik a nagy bajra utaltak. 

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Nagyjából 24 órás korában Belle-t az intenzív osztályra vitték, és háromnapos korában truncus arteriosustal diagnosztizáltak. Egy súlyos veleszületett szívbetegséggel, egy nagyon ritka állapottal, amikor a két fő artéria nem fejlődik ki megfelelően, és egyetlen érként marad meg. Mindössze kilencnapos korában át is kellett esnie az első nyílt szívműtétjén. 

„Ez egy traumatizáló időszak volt. Nem volt olyan igazi élmény, mint amikor megszületik az első gyermeked, és élvezheted, értékelheted, szeretheted és hazaviheted a babádat, ahogyan azt gondolod, és ez nagyon nehéz volt” – mesélte az édesanyja. 

2015 novemberében a család megtudta, hogy Belle-nek egy második nyílt szívműtéten kell átesnie, hogy kicseréljék a tüdőbillentyűjét és helyreállítsák az aortáját. Igazán szerencsétlenül időzítették az orvosok a műtétjét, mert pont egybeesett édesanyja, Hannah harmadik gyermekének - a most hétéves George-nak - a születésével. 

„Visszatekintve, kétségtelenül ez volt a legnagyobb kihívást jelentő műtét. Ő egy kis harcos, így a nyílt szívműtétből való felépülésében soha nem volt komplikáció, de az érzelmi hatása nagy volt. Egyszerűen csak stresszes volt, és nagyon megküzdött a felépüléssel” - mondta Hannah. 

Belle harmadik és egyben legutóbbi nyílt szívműtétjére 2023 szeptemberében került sor, miután „elég gyorsan megromlott az állapota”, mivel az aortája nem működött jól. A műtét óta háromszor került kórházba véralvadási problémák miatt. De összességében nagyon jól felépült, és újra iskolába jár, minden héten úszik és játszik a netballcsapatban. Ezzel szemben Hannah elmondta nagyon aggódik Belle miatt, mivel a tüdőartériáját ki kell cserélni, így még több nyitott szívműtétre lesz szüksége, és a család nem tudja, hányszor kell majd erre sor kerülnie élete során.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek