KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.05.29.

„A gyönyörű, vicces, bátor kisbabám elment” – Mandulagyulladással kezelték a 9 éves fiút, de valójában agydaganatos volt

Akkor szembesültek, hogy nagy a baj, amikor vért kezdett hányni a 9 éves fiú.

Alig egy évig tudott harcolni betegségével egy vicces és bátor kisfiú. Albie Bayliss-Wattsot eredetileg mandulagyulladással és hasi fertőzéssel diagnosztizálták. Ám, amikor hirtelen rohamot kapott és vért kezdett hányni, már tudták, hogy nagyobb a baj. Alig néhány héttel később fény derült a ritka agydaganatára.

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

„2020 októbere előtt Albie boldog és egészséges baba volt. A daganat akkora nyomást okozott, hogy órákon belül sürgősségi agyműtétre kellett vinni” – kezdte az összetört szívű édesanya.

Borzalmas 10 órás várakozással kellett szembenéznie az anyukának, mielőtt tájékoztatták arról, hogy a műtét a terv szerint alakult. Albie sebésze a daganat 99 százalékát el tudta távolítani. Ennek köszönhetően boldogan és megkönnyebbülten vihette haza öt nappal később kisfiát az anyuka.

„Alig 18 hónapos korában olyan erős és bátor volt, hihetetlen volt. Hamarosan visszakaptuk pimasz kisemberünket, és reméltük, hogy túl vagyunk a nehezén, de sajnos nem így történt” – tette hozzá az anyuka.

Alig három héttel a műtét után, szilveszterkor Albie ismét vért kezdett hányni. A sürgősségi vizsgálat kimutatta, hogy a daganata visszanőtt, és azonnal el kell kezdenie a kemoterápiát. Az „elszánt” kis Albie belerázódott a hatnapos kezelési ciklusokból álló rutinba, amelyet 21 napos pihenő követett. Két hét alatt három új daganat nőtt, és egyik sem volt operálható. Albie november 28-án hunyt el, anyukája mellette volt, fogta a kezét.

„Nem tudjuk elhinni, hogy a mi gyönyörű, vicces, bátor kisbabánk elment, és nagyon nehéz feldolgozni a veszteséget. Albie rövid élete alatt annyi ember szívét megérintette, és csak tiszta örömmel töltötte meg a világunkat” - zokogta az anyukája.

A mai napig nem sikerült azonosítani a kisfiú ritka daganatát. Albie szülei teljesen összetörték a szívüket, és gyászukat arra fordították, hogy felhívják a figyelmet az agydaganatra, és adományokat gyűjtsenek kisbabájuk nevében.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek