KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.06.08.

„Úgy-ahogy átvészelünk minden napot” - Forró vályúba lépett a négygyerekes apuka, belehalt

Több napig küzdött az életéért a családfő, de abban a küzdelemben nem győzhetett.

A 37 éves Michael Densmore egy vegyi üzemben állványzatot épített, amikor véletlenül egy kalcium-hidroxidot tartalmazó tartályba lépett. A négygyermekes édesapa mozgás közben a jobb lábával megcsúszott a vályú nem rögzített fedelén. 

gyertya, gyász
Fotó: Pexel (illusztráció)

A „mésztej” néven is ismert vegyi keveréket körülbelül 90 Celsius-fokra hevítették, ami elég forró ahhoz, hogy egyes fémeket megolvasson. Emiatt a férfi szörnyű vegyi és hő okozta égési sérüléseket szenvedett. 

Szakorvosi kezelésben és műtétben részesült. Csakhogy miután hazaengedték az otthonába, vérezni kezdett a lába, akkor ismét kórházba szállították, ahonnan nem térhetett vissza a családjához. 

Densmore úr családja „szerető és csodálatos példaképként” emlékezett meg róla. 

„Michael nagyon sok eseményről maradt le az elmúlt hét évben, többek között lemaradt unokahúgai születéséről, legidősebb fia unokával ajándékozta meg, legkisebb fiainak első szavairól, hogy csak néhányat említsünk. Azt a traumát, amit családként mindannyian elszenvedtünk, nem lehet igazán szavakba önteni. Valaha egy boldog, összetartó, kis család voltunk, akik mindannyian teljes életet éltünk. Michael volt a vezér, és most már csak úgy-ahogy átvészelünk minden napot” - így fogalmazott a családja.

A vizsgáló testület megállapította, hogy a személyzet biztonságáért felelős személyek nem értékelték megfelelően a telephelyen állványokat felállító személyzetet fenyegető kockázatokat. A vállalatot 1,125 millió font (kb. 507 millió forint) pénzbírsággal sújtották, és 60 603 font (kb. 27 millió forint) költség megfizetésére kötelezték a Chester Korona Bíróság előtt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek