KÜLFÖLD

Szerző G.X

Létrehozva: 2024.06.19.

"Csináltam egy DNS-tesztet: azt hittem, jó móka lesz, de egy szörnyű családi titokra bukkantam"

Eleinte jó mókának tűnt DNS-tesztet csináltatni, azonban hamar kiderült: az eredmény minden, csak nem vicces.

Míg öt-tíz évvel ezelőtt a DNS-tesztekről a bűnügyi drámák juthattak mindenkinek az eszébe, manapság már nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy bárki számára elérhetőek ezek a vizsgálatok, méghozzá nem is túl borsos összegekért. Az persze más kérdés, hogy jó-e, ha részt veszünk egy genetikai alapon nyugvó családfa-kutatásban. Számos olyan történet kering ugyanis a netem, ami azt bizonyítja: rég elfeledettnek hitt titkok kerülhetnek így a felszínre. A következő történet is erről szól, melynek főszereplője egy 20 éves nő, akit a saját bevallása szerint semmilyen különösebb cél nem vezérelt, amikor DNS-tesztet csináltatott, egyszerűen csak jó mókának gondolta. Utólag kétségtelenül úgy gondolja: bár ne tette volna!

szomorú, összetört, búslakodik
A fiatal nő világa egyik pillanatról a másikra omlott össze  Fotó: Pexels

A fiatal nő a Redditen számolt be az eseményekről. Mint elmondta, amikor az apja kapott valakitől egy DNS-tesztet, ő is vett egyet magának. Amikor azonban az eredmények megérkeztek, ledöbbent. Mint elmesélte, gyakorlatilag az apukája nevelte fel, miután az édesanyja fiatalon egy betegség következtében elhunyt. Nagyon közeli a kapcsolata az apukájával, és az apukája családjával, az ő nagybátyjával is – pár havonta találkoznak, beszélgetnek, jóban vannak. Amikor a DNS-teszt családfa-részét kezdték vizsgálni, rettenetes családi titok derült ki. 

A teszt alapján ugyanis az a férfi, akit eddig az apjának hitt, és aki felnevelte, biológiai értelemben nem az apja, hanem a nagybátyja – akit pedig a nagybátyjaként szeretett, valójában az apja. Azaz az anyjának titkos viszonya volt az "apja" testvérével.

Mindez persze azt is jelenti, hogy azok, akiket eddig az unokatestvéreinek hitt, valójában a féltestvérei. Valójában semmi sem úgy van az életében, ahogy ő azt eddig gondolta. A nő érthetően ledöbbent, mint ahogy az apja is. Egyikőjük sem tudja hova tenni az eredményeket. Reménykednek benne, hogy ez csak valami hiba, de sajnos nem az. Ez a szörnyű igazság.

A poszt alatt többen arról írtak: nem számít, mit mond a biológia, az az apja, aki felnevelte, és akire apaként tekint. Azt is javasolták: beszéljen az apjával, és biztosítsa róla, hogy bármi is az igazság, bármit is mondanak a gének, rá továbbra is apaként tekint – írja a Daily Star.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek