KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.06.18.

"24 éves vagyok, utálok dolgozni, 30 évesen nyugdíjba akarok menni"

A 24 éves nő őszintén beszélt arról, hogyan próbál pénzt szerezni, hogy ne kelljen többé dolgoznia.

Egy nő, aki utál dolgozni, elárulta, hogyan zsonglőrködik két teljes munkaidős munkával, hogy a harmincas évei elején vonulhasson nyugdíjba.

 

Jane, aki úgy döntött, hogy nem hozza nyilvánosságra vezetéknevét, még csak 24 éves, de már a nyugdíjas évek édes életét szeretné élvezni. A fiatal nő, aki a kanadai Torontóban él, jelenleg körülbelül heti 73 órát dolgozik marketingszakértőként és ügyfélszolgálati képviselőként. A munkákból évi 120 000 dollárt (több, mint 32 millió forint) keres – ennek nagy részét elteszi, hogy megtakarítson egy nyugodtabb jövőre.

"Nagyon utálok dolgozni, ezért motivált vagyok, hogy kétszer annyit dolgozzak, hogy kétszer olyan gyorsan nyugdíjas lehessek" - mondta Jane.

Minkét munkáját home office-ban végzi. A marketingmunkáért évi 80 ezer dollárt kap, ügyfélszolgálatosként pedig óránként 18 dollárt keres, plusz jutalék. A marketinges munkában reggel 9-től délután 5-ig dolgozik, közben egyórás ebédszünetet tart, majd 17:00 és 21:00 óra között az ügyfélszolgálaton dolgozik. Egy napját levideózta és felrakta a TikTokra, ahol már több, mint 9 milliószor indították el a felvételt. 

A kommentelőket nem nyűgözte le a lány, a legtöbben azt mondják, egyáltalán nem éri meg ennyire kizsigerelni magát.

"Valóban megéri elpazarolni a fiatalságod, csak hogy néhány évvel korábban mehess nyugdíjba?" - tette fel a kérdést egy hozzászóló.

Valaki más hozzátette: 

"Emlékek, élettapasztalatok vagy barátok nélkül fogsz nyugdíjba menni."

Többen is azt hozták fel, hogy képtelenek lennének reggel 9-től este 9-ig a gép előtt ülni és a monitort bámulni. De Jane számára mindez megéri a végső célért, hogy kevesebb mint egy évtizeden belül anyagilag szabad legyen.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek