KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.14.

Horrorisztikus úti célok: íme 5+1 félelmetes, kísértetjárta hely - ettől tuti kiráz a hideg! Galéria!

A Babák szigete és az Aokigahara erdő csupán kettő a világ legismertebb és legfélelmetesebb helyszíneiből. Míg egyesek messziről elkerülik őket, mások oda vágynak nyaraláskor.

A jó idő közeledtével valószínűleg te is azon töröd a fejed, hogy milyen jó lenne most nyaralni. Miközben a legszebb belföldi és külföldi utazásokat kutatod, mi mutatunk neked 5+1 olyan helyet, ami hátborzongatóbb, mint gondolod.

BRITAIN-HAMPTON COURT-GHOST
A Hampton Court Palace- ban a legendák szerint a sárga ruhás hölgy kísért  Fotó: AFP

A Babák szigete Mexikó egyik leghíresebb, kísértet járta helye, mely Mexikóváros egy külső kerületében található. A horrofilmekből ismert Chucky babákra hasonlító játékok nagyrészt eldobott, ütött, kopott darabok, melyek ilyen mennyiségben brutálisan ijesztők. Némelyik ráadásul a fákra van felakasztva, hogy tuti kirázzon a hideg.

Egy régi gondnok állítólag látott ott szellemeket és egy fiatal lány jelenlétét is észlelte, aki tragikus halált halt ott. A története szerint Don Julián Santana Barrera gondnok a környéken eldobott babákat gyűjtötte össze a kislánynak, hogy kiengesztelje és nem mellesleg elűzze a szigetről a rossz energiákat. Mára a hely azonban horrorisztikus emlékművé vált, mely egyben turisztikai látványosság is, hála a több ezer rémálomba illő játéknak.

Babák szigete
A rejtélyes Babák szigete Fotó: origo.hu

Aokigahara erdő, ahová meghalni járnak

A Fudzsi hegy lábánál lévő Aokigahara erdő, más néven a halál erdeje nem véletlenül vált az öngyilkosok kedvelt helyévé. A japán társadalomban korábban nem fogadták el a mentális betegséggel küzdőket, mi több, a témáról sem voltak hajlandóak beszélni. Sajnos a mai napig kijárnak abba az erdőbe a reményvesztettek, mely 2013-ban horrorfilm helyszín is volt. A nyomasztó légkörre táblák figyelmeztetnek az oda vezető úton.

A világ egyik leghíresebb kísértetkastélya

A Hampton Court Palace a világ egyik leghíresebb kísértet kastélya. Tulajdonosai 200 éven át az angol királyi család tagjai közül kerültek ki, akik VIII. Henrik óta birtokolták a rezidenciát. A gazdag történelem mellett számtalan hangzatos história is együtt jár az épülettel. A kastély hírnevét ezek a rémtörténetek öregbítik, melyek főszereplője a sárga ruhás hölgy, vagyis Howard Katalin angol királyné, VIII. Henrik ötödik felesége. A legenda szerint a kivégzése előtt megfogadta, hogy örökké ott fog kísérteni.

A Velence közelében lévő Poveglia szigetét ma már senki nem közelíti meg. Fotó: Facebook

A száműzött fertőzöttek szigete

Velencétől alig néhány kilométerre található Poveglia szigete, mely a mai napig nem látogatható. Kevés olyan hely van a világon, ami a nyilvánosság elől tiltott, de ez köztük van. A középkorban a pestises betegeket és az elhunytak holttesteit is ide száműzték, hogy megelőzzék a járvány terjedését. Többek szerint később különféle kísérleteket is végeztek ott, ami magyarázhatja a furcsa hangokat és árnyakat, melyeket a közelben élők jeleztek többször. A régészek szerint a sziget talajának földjét félig csontok alkotják.

Az essexi Borley parókia

Az essexi Borley parókia 1863-ban épült, méghozzá közvetlenül az 1841-es tűzvészben elpusztított korábbi paplak helyére. A legenda szerint a korábban ott álló lelkészlak szerzetese beleszeretett egy apácába, akivel azt tervezték, az éj leple alatt elszöknek. Az akkori kolostor nővérei azonban rájöttek, mire készülnek és kegyetlen büntetést eszeltek ki: a lelkészt felakasztották, az apácát pedig élve befalazták. A gótikus parókia kísértettörténeteinek alapját is a hozzájuk köthető különös hangok alkotják. Bár 1944-ben lebontották az épületet, Anglia egyik legkísértetiesebb házaként ismert a titokzatos paplak.

Az öt külföldi és egy magyar kísértetjárta helyszínről készült képeket az alábbi, lapozható galériánkban találod:

+1: A szegedi nagy, boszorkányper szigete

Az Alsóváros és a Tisza közt fekvő erdős területet a szegediek Boszorkányszigetnek hívják. Északról a már nem létező vasúti híd zárta le, délről a kereskedelmi és téli kikötő határolja. Nincs bizonyíték arra, hogy ez a terület egykor sziget lett volna, legfeljebb félsziget lehetett, amelyet a Tisza éles kanyarral került meg.

A szegedi nagy boszorkányper során 1728. július 23-án hat férfit és hat nőt máglyán égettek el Szegeden boszorkányság vádjával. A büntetést az akkor még a városon kívül eső hosszú, erdős földsávon hajtottak végre, melyet azóta Boszorkányszigetnek neveznek. A per idejére a boszorkányüldözés már lecsendesült Európában, éppen ezért a történteknek nagy visszhangja volt.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Engedj el, így könyörgött Varga Judit az őt fogva tartó, tomboló Magyar Péternek - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

origo.hu

Drámai következményekkel járhat a NATO-főtitkár kijelentése

borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

mandiner.hu

Erről beszél majd Európa: újabb gigantikus beruházást szerzett meg Magyarország

ripost.hu

Korai volt az öröm? Újabb fordulatot tartogat az időjárás

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 30.: A Szűz jól teljesít, az Ikrek megkönnyebbül kedden

ripost.hu

"Sötét pillanat" - nem titkolja tovább, rákkal küzd a népszerű színésznő

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Atomháborús fenyegetés Európában: Lengyelország atomfegyvereket telepítene

KÜLFÖLD

Könyörögve kéri az özvegy a magyar fivéreket, árulják el, hol van a szerelme holtteste

KÜLFÖLD

Tragédia: Hibás mosógép miatt vesztette életét anya és kisfia

KÜLFÖLD

Valóra vált rémálom: saját babájára sem ismert rá a szülést követően egy anyuka