KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.05.

Egy külföldi titkosszolgálat luxusprostikkal hálózta be a washingtoni elitet

Politikusok, közszereplők és befolyásos tisztségviselők is belesétáltak a csapdába.

Egy külföldi titkosszolgálat üzemeltethette azokat a Boston és Washington környéki csúcskategóriás bordélyházakat, melyekre november végén és december elején csaptak le a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) emberei - írja a Daily Mail online kiadása. A portál beszámolója szerint a hat különböző helyszínen működött bordélyhálózat kifejezetten politikusokra, a kongresszus tagjaira, katonatisztekre, magas beosztású tisztségviselőkre és cégvezetőkre specializálódott. 

Egy külföldi titkosszolgálat luxusprostikkal hálózta be a washingtoni elitet

Korábbi sajtóbeszámolók szerint a bordélyhálózatnak négy kiszolgálóegysége volt Bostonban, kettő pedig Washingtonban. A hálózatot egy 41 éves dél-koreai nő irányította, akit  - 28 feltételezett bűntársával együtt - novemberben vettek őrizetbe. Meg nem erősített források szerint mindannyian dél-koreai, vagy dél-koreai születésű amerikai állampolgárok. Ebből kiindulva egyes szakértők úgy vélik, hogy a hálózatot a dél-korai titkosszolálat üzemelhette, de más feltételezések szerint Izrael, Kína vagy Oroszország állhatott a háttérben. Bármi is legyen az igazság, az már most biztosnak tűnik, hogy a rendszer befolyásos közszereplőket és döntéshozókat vett célba, akiktől a prostituáltak kényes információkat igyekeztek szerezni, de kompromittáló anyagokat is készíthettek róluk.

A felszámolt washingtoni bordélyházak körülbelül 15 perces autóútra voltak a Fehér Háztól, a Kongresszustól, a Pentagontól és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) székházától. De a környéken található több olyan nemzetbiztonságilag kiemelt vállalat székháza is, mint a Lockheed Martin, a Boeing és a General Dynamics.

A bostoni bordélyok pedig a Harvard és az MIT egyetem közelében voltak, ahol tudvalevő, hogy kormányzati és katonai tisztviselőket képeznek, és szakértők garmadája dolgozik a Pentagonnak és a CIA-nak.

Az ügyészek úgy vélik, hogy az üzemeltetők közel egymillió dollárt kerestek, mielőtt a hatóságok felszámolták volna a bordélyházakat. Egy nyomozásra rálátó forrás azt állította, hogy a bordélyházakat "modellközvetítő ügynökségeknek" álcázták. Elmondása szerint a leendő ügyfeleknek tagsági kérelmet kellett benyújtaniuk, mielőtt időpontot foglalhattak volna, amihez meg kellett adniuk az személyazonosító okmányuk számát, a telefonos és e-mailes elérhetőségüket, a munkáltatói adataikat és a hitelkártya-nyilvántartásukat. Egyszóval olyan szenzitív információkat, melyekre egy külföldi titkosszolgálat utazik.

"A bordélyházakat üzemelő titkosszolgálatok célja egy láncreakció előidézése. Először mindig csak egy befolyásos embert hálóznak be, nagyszerű szolgáltatást nyújtanak neki, majd várnak, amíg az illető  meghívja barátait és kollégáit azokból a körökből, melyekben mozog. Az ilyen akciókat "mézes csupor" műveletnek hívják, és általában rendkívül sikeresek"

- fogalmazott a Daily Mailnek egy nyugalmazott operatív ügynök.

A bordélyházakat "modellközvetítő ügynökségeknek" álcázták

Joshua Levy bostoni főügyész egy korábbi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a bordélyhálózat kuncsaftjai orvosok, ügyvédek, könyvelők, választott tisztségviselők, csúcstechnológiai cégek és gyógyszergyárak vezetői voltak. Elmondása szerint a ügyfélkör tagjainak személyes adatait megtalálták a házkutatások során.

Hogy pontosan hány politikust, és név szerint kiket sikerült kompromittálnia a szexhálózatnak, azt egyelőre nem tudni. Szakértők azonban úgy vélik, hogy rendkívül befolyásos személyek is lehetnek közöttük, a hatóságok ugyanis nagyon hallgatnak a nyomozás részleteiről.

Zachary Mitlitsky, a Nemzetbiztonsági Minisztérium különleges ügynöke a napokban azt mondta, hogy „a kuncsaftok prostitúcióban való részvételével kapcsolatos vizsgálat aktív és folyamatban van”.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélyes túra az andalúziai El Caminito del Rey

origo.hu

Ezek voltak a magyarérettségi feladatai

borsonline.hu

Marco Rossi nagy hírt jelentett be; Szalai Ádám ellen fordult Szoboszlai

magyarnemzet.hu

Klopp egy kivételes játékosról beszél a Liverpool csapatából + videó

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

magyarnemzet.hu

Várhatóan megbukik a csapatánál, a Bayern mégis lecsapna az edzőre

origo.hu

Megszólalt Kecskés Enikő a T. Dannyvel való kapcsolatáról

travelo.hu

Nem találnád ki, kik lopták el az aranyhalakat ebből a gyógyfürdőből!

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Megkongatták a vészharangot: új világjárvány fenyeget, zombivírus szedheti áldozatait

KÜLFÖLD

Horror a vidámparkban, leállt az 5 hónapos baba szíve

KÜLFÖLD

III. Károly király barátai kitálaltak: ezt mondta nekik az uralkodó az állapotáról

KÜLFÖLD

Családi tragédia történt: három ember meghalt, egy súlyos állapotban fekszik a kórházban