KÜLFÖLD

Szerző B. V.

Létrehozva: 2023.12.22.
Módosítva: 2023.12.22.

Sírva rohant ki az üzletből egy anyuka, rájött nincs pénze ajándékot venni gyermekeinek

TikTok-videón keresztül osztotta meg egy brit édesanya azt, hogy mennyire bántja az a pénzügyi válság, amibe jelenleg belekerült. Még karácsonyi ajándékra sincs pénze.

A karácsony elvileg a világ legszebb és legboldogabb ünnepe, ámde kétségkívül a leginkább költséges is. Főleg most, amikor kisebb anyagi válságot él meg az egész világ az inflációnak és a mindenhol megemelkedett áraknak köszönhetően. Ez miatt pedig többeknek sajnos komoly logisztikát és fejfájást okoznak az ünnepek, hogy mire van pénz, s mire nem. Így van ezzel egy kétgyermekes anyuka, Danielle is, aki sírva hagyott el egy brit bevásárlóközpontot, miután rájött, nem tudja megengedni magának azt, hogy megvegye a gyerekeknek szánt karácsonyi ajándékokat. 

ajándék, karácsonyi ajándék, csomag
Nem volt pénze karácsonyi ajándékokra gyermekei számára Fotó: Unsplash.com 

A 32 éves leicestershire-i anyuka szokásos helyi bevásárlókörútjára indult, hogy megvegye a szükséges dolgokat otthonra, amikor is úgy döntött, mivel végre nincsenek vele a gyerekek, így megveszi számukra a Jézuska ajándékát. Ki is választott számukra valami szépet, és beállt a kassza előtti  sorba, hogy fizessen. Ekkor jött rá azonban a bankegyenlegére rápillantva, hogy nincs elegendő pénzmennyiség rá a bankszámláján. 

Azért mentem, hogy néhány alapvető dolgot vegyek. WC-papírt, fogkrémet, és mivel ott voltam, úgy döntöttem, veszek karácsonyi ajándékot is. Miután kiválasztottam őket, beálltam sorba a kasszához, ahol várakozás közben biztos, ami biztos alapon rápillantottam a bankszámlámra. Ekkor jöttem rá, hogy szinte semmi nincs rajta, miután kifizettem a számlákat és hiteleket. Ki kellett állnom a sorból, és mindent visszarakni a polcokra. Még azt is, amire alapvetően szükségem volt. 

Danielle ezt követően sírva távozott az üzletből, majd a kocsijába ülve teljesen összeomlott. 

Nem a játékokról van szó, az csak az utolsó csepp volt a pohárban. Az, hogy mennyibe kerül minden, egyszerűen röhejes. Az emberek lassan nem tudnak adósság nélkül élni. A hitelek, a számlák mind elviszik a pénzt, az ételvásárlásról nem is beszélve.

 - akadt ki egy TikTok-videón keresztül, amit azért töltött fel, hogy a hozzá hasonló cipőben járó anyukák ne szégyelljék magukat. 

Elege lett abból, hogy a közösségi média mekkora nyomást helyez rá, hogy tökéletes anyuka legyen. Meg akarta mutatni az embereknek, hogy a való világban igenis van olyan, amikor az emberek komolyan küzdenek a mindennapi túlélésért. Videóját azóta már lassan 300 ezren látták, és rengetegen támogatják őt, közlik vele: nincs egyedül. 

Látom ezeket az online videókat, ahol az emberek csodás karácsonyi meglepetésdobozokat készítenek a gyerekeik számára, vagy épp elmennek velük Mikulást látogatni. Úgyhogy próbálsz te is így tenni, miközben jönnek a számlák, majd a végén rájössz, hogy semmid nem maradt.

Elmondta, tisztában van azzal is, hogy vannak olyan családok is, akik még náluk is rosszabb helyzetben vannak az ünnepek alatt. Elmondása szerint csupán fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy mekkora anyagi terhet jelent a karácsony önmagában. A legjobban azonban mégiscsak az bántja, hogy a gyerekei azt hiszik majd, hogy rosszak voltak, azért nem kapnak semmit, azért nem mennek semmilyen ünnepi programra - írja a Mirror.

Hogyan magyarázod meg egy gyereknek, hogy nem engedheted meg?

 

@danielle_socials

I was unsure whether to share this post. I’ve decided to post it so others know that they aren’t alone and we are all just trying our best! The cost of living in the UK at the minute is out of hand.

♬ original sound - Business bestie

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar diákokat fenyegettek meg iszlamisták

origo.hu

Magyar Péteren röhög a fél internet

life.hu

Bridgerton-körmök: ez a trend meghozza az étvágyat az új évadhoz

mandiner.hu

Magyar Pétert nem Poloska Péterként ismertem – Gulyás Gergely a Mandiner Stratégában

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

mandiner.hu

Pankotai Lili megcsúszott, de úgy tűnik, sikerült elballagnia

origo.hu

Intim helyzetben fotózták a Házasság első látásra legmegosztóbb házaspárját

ripost.hu

Magyar Péter így váltogatja álláspontját szinte mindenben

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.beol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Tragédia történt a cirkuszban, négyéves kislány az áldozat

KÜLFÖLD

30-szor diagnosztizálták félre a kislányt, szörnyű betegséggel küzd

KÜLFÖLD

Tragédia: A kórház hetedik emeletéről zuhant le egy férfi, azonnal szörnyethalt

KÜLFÖLD

Bibliai csapás érte Iránt: élő halak potyogtak az égből – videó