KÜLFÖLD

Szerző t.t.

Létrehozva: 2023.12.05.

Egérinvázió érte el a lövészárkokat: Ukrajna macskákat küld a frontra!

Egérinvázió érte el a lövészárkokat, és ez nem csak kellemetlen, veszélyes is a katonákra, ezért fontos szerephez jutnak a macskák.

Egérinvázióval érkezett meg a tél az orosz-ukrán a frontra. Az ukrán katonák nem csak a heves támadásoktól, a fokozódó hidegtől és az éhségtől szenvednek, most valóságos egérinvázió is sújtja őket. Ezzel egyidejűleg a macskák fontos szerepet kapnak a háborúbanírja a Bild.

Pretty,Ginger,Cat,Playing,With,Little,Gerbil,Mouse,On,The
Egérinvázió érte el a lövészárkokat, bevetik a rágcsálók ellen a macskákat. / Illusztráció / Fotó: Sergey Zaykov

Egyre több egér, patkány, kígyó telepszik meg azokon a helyeken, ahol az ukrán hadsereg katonái rövid ideig védelmet keresnek maguknak, hogy pihenjenek, és ideális esetben aludjanak egy keveset. A közösségi médiában terjedő videókon az is látható, hogy egerek, patkányok, kígyók vertek tanyát a lövészárkokban. 
Az egyik megosztott videón egy ukrán katona és két nagy kígyó látható. A férfi viccelődik, hogy egy elvtárs felesége és anyósa jött látogatóba. Egy másik videón egy katona arról panaszkodik, hogy több egér rejtőzik a matraca alatt. Ezt követően pedig az látszik, hogy amint a katona kinyitja a hátizsákját, abból egerek szaladnak szét.
Az egerek és más rágcsálók jelenléte megzavarja a katonák pihenését, megesznek, megrágnak mindent, még a csapatok felszerelését is. Az egerek elpusztítják a sisakokat, felfalják az élelmet, gyógyszert, megsemmisítik a fontos kommunikációs kábeleket.

 
Egy kijevi bár most adományokat gyűjt a rágcsálóinvázió elleni küzdelemre, hogy a pénzből csapdákat vásároljanak, és azokat küldjék a katonák megsegítésére. Időközben sok ukrán katona más megoldást talált a probléma kezelésére, macskákat visznek magukkal a bunkerekbe, lövészárkokba.


Shaybik cica már kitüntetést is kapott, az indoklás szerint 

a dandárunknak és a katonaságnak nyújtott segítségért.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek