Létrehozva: 2023.08.01.

Három toplistás magyar bűnözőt fogtak el egy nemzetközi akcióban Spanyolországban – Videó

A társaság két tagja továbbra is szökésben van.

Három, nemzetközileg körözött magyar férfit vettek őrizetbe a magyar és a spanyol hatóságok a napokban Spanyolországban, az elfogottakat Európa legkeresettebb bűnözői közé sorolták. A kábítószerekkel kapcsolatos bűncselekmények miatt keresett társaság két tagja továbbra is bujkál – hangzott el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a spanyol Guardia Civil keddi budapesti közös sajtótájékoztatóján, az eseményről szóló beszámoló a rendőrség honlapján olvasható.

BOROSS Zoltán
Boross Zoltán ezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának vezetője a KR NNI és a spanyol Guardia Civil közös sajtótájékoztatóján a Rendőrségi Igazgatási Központban 2023. augusztus 1-jén Fotó: Lakatos Péter

A KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályát vezető Boross Zoltán kiemelte, a spanyolokkal közös akcióban három szervezett bűnözőt sikerült egy időben elfogni. V. Sándor Istvánt, V. Rolandot és K. Erik Tibort július 19-én vették őrizetbe a spanyolországi Calp településen.

A gyanú szerint V. Sándor István és társai 2020-ban és 2021-ben Bács-Kiskun vármegyében előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén körülbelül 300 millió forint értékű beruházással egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszer által távvezérelt, több ezer tő kender termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúrát alakítottak ki. Az üzemet a KR NNI debreceni osztálya 2021 májusában felszámolta, az ügyben 165 kilogramm kábítószert, illetve több mint 380 millió forintnyi vagyont foglaltak le.

A nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk, közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon elfogtak; a szökésben lévő öt tag ellen a Debreceni Járásbíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

A bűnszervezet öt tagja 2022 októberében bekerült az Europol Game Over elnevezésű médiakampányába, a legkeresettebb ötvennégy európai bűnöző közé. Korábban arra még nem volt példa, hogy Magyarországról egy időben öt körözött is szerepeljen a Most Wanted listán.

A hatóságok szerint V. Sándor István és társai körözésük alatt Spanyolországba menekültek, és éveken át bujkáltak külföldi álneveken. Illegális tevékenységüket azonban ekkor sem adták fel: rejtőzködésük alatt 2022 tavaszától további magyar állampolgárok bevonásával, kamionokba rejtve kábítószert csempésztek Magyarországra, ami miatt a KR NNI győri osztálya folytat ellenük nyomozást.

A beszerzett bizonyítékok alapján legkevesebb tíz alkalommal száz kilogramm marihuánát és tíz kilogramm kokaint hoztak be Magyarországra szervezett módon. A bűnbandától tavaly novemberben tizenhat kilogramm marihuánát és egy kilogramm kokaint foglaltak le a nyomozók az egyik szállításkor, amikor a sofőr belépett Zala vármegye területére Szlovénia irányából.

A sajtótájékoztatón kitértek arra, hogy a társaság két tagja, Bagaméri Tamás ás Csikós András továbbra is szökésben van, mindketten Magyarország körözési toplistáján szerepelnek, Bagaméri pedig egy hete átvette V. Sándor István helyét az Europol körözési toplistáján. A rendőrség azt kéri, hogy akinek érdemi információja van a két körözöttről, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen lézengő Magyar Péter-tüntetőket - videó

origo.hu

Itt van Oroszország válasza az Amerikai segélyre

borsonline.hu

A tömegközlekedésnek is annyi Budapesten - csúnya baleset történt

mandiner.hu

Csak nem hagyja abba: új szobrával a Fradistáknak szól be Baranyi

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hat évig szenvedett pánikrohamoktól a 29 éves anya, mire kiderült a valódi ok

KÜLFÖLD

Új szívre van szüksége egy tündéri kerekesszékes kisfiúnak

KÜLFÖLD

Elképesztő: virágültetés miatt bírságoltak meg egy idős asszonyt

KÜLFÖLD

Megrázó fordulat a kis Maddie ügyében, ettől a rendőrök is összeomlottak