Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.07.31.

Könyörgött a rákban szenvedő nő, férje segítette át a túlvilágra

Nagyon nehéz döntést kellett meghoznia a férfinak.

A 76 éves David Huntert elismerte, hogy megfojtotta halálos beteg feleségét Cipruson 2021-ben, miután a nő 6 héten keresztül könyörgött neki, hogy segítse őt át a túlvilágra. A nő gyógyíthatatlan vérrákban szenvedett, azonban a törvények még nem tették lehetővé, hogy eutanáziát hajtsanak végre rajta. Az elmúlt 2 évben már 19 hónapot előzetes letartóztatásban töltött a férfi, így a 2 éves büntetésének nagy részét már letöltötte. Súlyos részletek következnek.

Bíróság tárgyalás tárgyalóterem sablon
A bíróságon a legenyhébb büntetést szabták ki a gyászoló férfire /Fotó: Pexels

Davidnek és feleségének, Janicenek volt egy gyönyörű nyaralója Cipruson, ahol 52 éves házasságuk alatt gyakran megfordultak. Itt jutott el oda a meggyengült egészségügyi állapotba kerülő nő, hogy megkéri élete szerelmét, segítsen neki véget vetni a fájdalomnak. A férj 6 hétig próbálta győzködni, hogy ne tegyen így, de végül szerető társként beleegyezett. Miután megfojtotta a feleségét, a saját életének is véget akart vetni, hogy együtt maradhassanak a túlvilágon, azonban nem sikerült öngyilkossá válnia. Ezután a ciprusi hatóságok őrizetbe vették emberölésért az idős férfit, és a saját törvényeiknek megfelelően azonnal előzetes letartóztatásba vették. Azóta egy ügyvédi csapat próbálta meg a lehető legenyhébb büntetést megszerezni Davidnek. Ráadásul feleségével közös lányuk, Lesley még közösségi finanszírozó weboldalt is indított az apja megsegítésére, így ő is megértette családtagjai döntését. 

A bíróság 2 évre csökkentette a férfi büntetését most július július 31-én, és mivel ebből már 19 hónapot leült, már csak fél évig kell raboskodnia és újra a szerettei körében lehet. A férfi a bíróság épülete előtt megköszönte az őt támogató emberek szeretetét.

Nem találok szavakat rá, hogyan érzem most magam. Két évig nem tudtam, hogy mi lesz. Végig nyomás alatt voltam. Szeretném mindenkinek megköszönni, aki adományozott nekem, és különösen a barátaimnak és a munkatársaimnak, akik végig mellettem voltak

 - idézte David szavait a Metro magazin. A lap arról is beszámolt, hogy a legsúlyosabb bűntett, az előre megfontolt gyilkosság jogi kategóriáját megváltoztatta a bíró öngyilkosságban való segédkezésre, ezért a lehető legenyhébb büntetést szabták ki a szerető férjre.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek