Létrehozva: 2023.06.23.

Brüsszelnek meg kell változnia, mondja Németország második legnagyobb pártja

Európa-szerte egyre hangosabb az Európai Unió bírálata. A német AfD radikális változást akar.

Németország jelenleg második legnagyobb támogatottságú pártja, az AfD fel akarja oszlatni az Európai Uniót, és helyébe egy teljesen új közösséget hozna létre - áll  a 2024-es európai parlamenti választásokra tervezett programjában. Radikális elképzelés, amivel alighanem sok német polgár egyetért.

A német AfD radikális változást, az Eu rendezett felbomlását akarja. Fotó: rarrarorro

 Az indítványban ez áll: 

„Elfogyott a türelmünk az EU-val szemben. Ezért az EU rendezett felbomlására törekszünk, helyette egy új európai gazdasági és érdekközösséget, az európai nemzetek föderációját szeretnénk alapítani” – írja a Welt .


Az is olvasható a tervezetben, hogy az EU és az azt támogató globalista elit” már régen eltávolodott „az európai közösség alapító atyáinak eredeti elképzeléseitől”. Az EU „nem demokratikus konstrukcióvá fejlődött”, amelynek egyre nagyobb a befolyása , és amelyet „átláthatatlan, ellenőrizetlen bürokrácia” irányít. Az AfD vezetése szerint tehát már nem reformálható.
Az AfD népszavazást akar tartani „az európai népek közötti együttélés új formájáról”. 

Chancellor Scholz visits EU Parliament
Az AfD szerint semmi szükség az Európai Parlamentre. Fotó: KAY NIETFELD

A párt elképzelései szerint az Európai Parlamentet teljesen meg kellene szüntetni.
Amennyiben az EU a jelenlegi formájában továbbra is fennáll, az AfD továbbra is kampányolni fog a "nemzeti szuverenitás korlátozása" és a polgárok vagyonának és javainak  uniós szabályozáson keresztüli "újraelosztása" ellen.
Egy friss felmérés szerint az AfD-re a németek 20 százaléka voksolna egy most vasárnapi választáson, ennél többen - 26,5% - csak a CDU/CSU  pártszövetségre szavaznának.

Forrás. JF


 Az AfD a szavazói potenciál tekintetében is erősödött. 2022 nyarán a megkérdezettek hét százaléka mondta biztosra, hogy a pártra voksolna, 2023 júniusában már 15 százalék döntött volna így. Ráadásul a megkérdezettek 30 százaléka el tudta képzelni, hogy a pártra fog szavazni, ez is öt százalékkal több, mint 2022-ben. Az elmúlt hónapokban az AfD  támogatottságának erősödése vitákat váltott ki a németországi demokrácia helyzetéről, különösen a többi párt körében.

Egy korábbi közvéleménykutatás azt mutatja, hogy a németek relatív többsége szerint is vissza kellene venni a nemzetállomoknak hatásköröket az Európai Uniótól.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek