Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2023.05.15.

Volt államügyész: a jogállamiság tragédiája, hogy nem nyomoznak Bidenék ellen

Kizárólag politikai okokból nem tárják föl az amerikai elnök korrupciós ügyeit - véli a volt utahi államügyész.

Szerző Ripost

Politikai döntésnek nevezte a volt utahi államügyész, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium eddig egyáltalán nem foglalkozik a Biden család ellen felmerült vádak kivizsgálásával. Brett Tolman szerint, aki korábban a szenátus igazságügyi bizottságában is dolgozott, az igazságügyi tárca nem hajlandó büntetőeljárást indítani bizonyos politikai vonatkozású ügyekben, például a Biden családja körül kirajzolódó korrupciós hálózat ügyében, ami a jogállamiság tragédiája - írja a Magyar Nemzet.

World Food Program USA's 2016 McGovern-Dole Leadership Award Ceremony
Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: Kris Connor / Getty Images)

A képviselőház felügyeleti és elszámoltathatósági bizottsága által kiadott jelentés, amely szerint a Biden család több tagja is részesült külföldi pénzekből, a múlt hét egyik vezető híre volt az Egyesült Államokban. Legalábbis a jobboldali médiában, mert a mainstream médiumok egyáltalán nem számoltak be róla - fogalmazott Brett Tolman a Fox News amerikai televíziós hálózatnak adott interjúban. 

A felügyeleti bizottság szerdán egy 36 oldalas dokumentumot ismertetett a nyilvánossággal a Biden család gyanús ügyeivel kapcsolatban. A testület közlése szerint a Biden család és üzleti partnerei több mint húsz céget alapítottak és tízmillió dollárnál is több pénzt kaptak külföldi állampolgároktól Joe Biden alelnöksége idején, 2009 és 2017 között, a kifizetések egy része pedig a Biden család megvesztegetését célozta.

Bizonyos esetekben Bidenék munkatársai jelentős pénzeket kaptak külföldi forrásokból bankszámlájukra, majd kisebb, de egyre növekvő összegeket utaltak át az alelnökhöz köthető bankszámlákra. A bizottság szerint a bonyolult és látszólag szükségtelennek tűnő pénzügyi tranzakciók célja, hogy eltitkolják a külföldi cégektől kapott forrásokat. A jelentésben arról is említést tett a testület, hogy a kínai hírszerzéssel és a Kínai Kommunista Párttal is kapcsolatban álló kínai állampolgároktól és vállalatoktól kapott pénzeket amerikai korlátolt felelősségű társaságok létrehozásával rejtették el.

A bizottság szerint Joe Biden pénzért cserébe hozott meg politikai döntéseket, és a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) bizonyítéka is van erről. James Comer, a testület republikánus elnöke bekérette a szövetségi szervtől az iratokat, mert szerinte az FBI politikai alapon nem folytatta le a szükséges vizsgálatokat.

Az FBI a múlt héten azonban azt közölte a bizottsággal, hogy nem fog eleget tenni a kérésnek. Egyértelműen kiderült az FBI válaszából, hogy az iratok léteznek, de nem hajlandóak azokat átadni – reagált James Comer a Szövetségi Nyomozó Iroda bejelentésére.

Tolman aggodalmát fejezte ki az állítólagos tranzakciókkal kapcsolatban, mondván: „Ha nem tudod megállapítani, hogy a huszonöt cég milyen üzleti tevékenységet, akkor ez csak egy burkolt játék a pénz mozgatására”.

Tolman csalódottságának adott hangot amiatt, ahogy az igazságügyi minisztérium kezeli, illetve inkább nem kezeli a vádakat. Kiemelte, hogy az ilyen, fedőcégeket és a pénzmozgást érintő ügyek egykor a „az igazságügyi minisztérium csalással és korrupcióval foglalkozó részlegének fő tevékenységét” képezték. Tolman szerint a minisztérium láthatóan vonakodik az ügyek kivizsgálásától.

Egy olyan igazságügyi minisztériummal állunk szemben, amely nem hajlandó büntetőeljárást indítani bizonyos ügyekben, amelyeknek politikai vonatkozása van

- fogalmazott Tolman, aki emellett bírálta a minisztériumot azért is, mert újraindítja a büntetőeljárást olyan ügyekben, amelyekben olyan személyek érintettek, akiket Donald Trump korábbi elnök kegyelemben részesített. Tolman azt mondta: „Újra vádat emelnek, tudják, Philip Esformes ellen, akit Trump elnök kegyelemben részesített, de nem kapják el Joe Biden családtagját, akiről úgy tűnik, hogy egy bűnszövetkezetben vesz részt” − mutatott rá a korábbi ügyész.

Tolman szerint „az egyetlen magyarázat az, hogy az FBI vezetői szintjén és az igazságügyi minisztérium vezetői szintjén politikai döntések születnek”. Ezt tragikus új fejezetnek nevezte azok számára, akik a minisztériumban szolgáltak, és aláhúzta a pártatlanság szükségességét, „amikor döntéseket hozunk arról, hogy ki kerüljön börtönbe”.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter még a vonaton is fél, testőrök védik a semmitől

origo.hu

Édesanyja szerint naponta visszajár a két éve meghalt Berki Krisztián

borsonline.hu

Figyelmeztet a szakértő: erre az 5+1 dologra soha ne keress rá a neten

vg.hu

Harmadszor is csökken az üzemanyagok ára, olajat talált a Mol – heti összefoglaló

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Megérkezett a „szakértő”!

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. május 4-10.: a szerdai újholdnál megtalálhatjuk a közös nevezőt

ripost.hu

"A világ legkísértetiesebb otthonában élek – tele van elátkozott babákkal, sírkövekkel és koporsókkal"

ripost.hu

Tóth Gabi megható anya-lánya fotókat mutatott anyák napja alkalmából

ripost.hu

Nyugdíjjogosultság: tényleg lehet szolgálati időt vásárolni?

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Kamilla bevallotta: ezt kell tennie III. Károly királlyal a betegsége miatt

KÜLFÖLD

Megcsalta vőlegénye a sztárt: 24 órával az eljegyzés után szakítottak

KÜLFÖLD

Újabb pofon: Vilmos herceg elutasította Harry herceg kérését

KÜLFÖLD

"Azt hittem, csak elkaptam a náthát a kisfiamtól, aztán az orvos közölte, rákos vagyok"