Létrehozva: 2023.04.27.
Módosítva: 2023.04.27.

Joe Biden amerikai elnök fiát beidézték a bíróságra!

Hunter Bidennek személyesen kell felelnie a bíró kérdéseire.

Szerző Gaál József

Egy arkansasi megyei bíró beidézte Joe Biden amerikai elnök fiát a bíróságra, akinek a jövőben minden alkalommal személyesen kell megjelennie egy folyamatban lévő apasági és gyerektartási per tárgyalásain. Holly Meyer bíró azzal indokolta a kedden kiadott idézést, hogy az eljárás túl sokáig tartana, ha az alperes továbbra is csak az ügyvédein keresztül képviseltetné magát, ezért megalapozott Hunter Biden személyes jelenléte - írja a New York Post amerikai lap online kiadása. Ahogy arról a Ripost is beszámolt korábban, Hunter Bidennek és Lunden Roberts ex-sztriptíztáncosnőnek évekkel ezelőtt született egy kislánya, akit Hunter sokáig nem ismert el sajátjaként, majd amikor ezt mégis megtette, a gyerektartást nem volt hajlandó kifizetni. Az ügy kapcsán évek óta folyik bírósági eljárás, amely a végzés kiadásával most újabb fordulatot vett. 

Hunter Biden és korábbi szeretője, Lunden Roberts (Twitter)

Hunter Bidennek még 2018 augusztusában született kislánya Lunden Roberts korábbi sztriptíztáncosnőtől. A gyerek abban az időben fogant, amikor elnök fia egy párt alkotott halott bátyja, Beau Biden özvegyével, Hallie Bidennel. Hunter kezdetben tagadta, hogy ő lenne a gyerek apja, mivel Robert gyermektartási kérelmet nyújtott be vele szemben. Hosszas jogi csatározás után azonban a bíróság DNS-teszt elvégzésére kötelezte Huntert, akiről kiderült: ő a gyerek biológiai apja. A 2021-ben megjelent "Beautiful Things" című könyvében Hunter azt állította, hogy azért küzdött az apasági per ellen, mert nem emlékezett a terhességhez vezető szexuális aktusra. (Hivatalos feljegyzések szerint ebben az időben Hunter 7 alkalommal is elvonóra ment a kábítószer függősége miatt, így nem meglepő, hogy nem rémlett neki a gyermek fogantatása.)

Miután Hunter elvesztette az apasági pert, tartásdíjat kellett volna fizetne, ezt azonban további egy éven keresztül nem tette meg arra hivatkozva, hogy bizonyíthatóan munkanélküli, semmilyen jövedelme sincs, jelentős tartozásai vannak, ezért szegényes körülmények között éli mindennapjait. Végül az "adóssághalmozó" és "állástalan" Hunter mégis beleegyezett, hogy rendezzék az ügyet, és gyorsan kifizetett egy komolyabb összeget a lány édesanyjának. Később pedig kötelezettséget vállalt a gyerektartás jövőbeni folyósítására, és visszamenőleg is megtérítette az elmaradt összegeket.

A Hunter szerelemgyereke körüli botránysorozat tavaly december 27-én vett újabb fordulatot, miután Lunder Robers pert indított egy arkansasi megyei bíróságon, hogy lánya, Navy Joan Roberts felvehesse a Biden családnév. Az édesanya továbbá azért is keresetet nyújtott be, mert szerinte Hunter figyelmen kívül hagyta a korábbi bírósági végzéseket és visszatartotta a bizonyítékokat az apasági vita során, így korántsem annyi tartásdíjat fizetett, mint amennyi a törvények szerint járt volna. Roberts ügyvédei azzal érvelnek, hogy a Hunter Biden híres-hírhedt elhagyott laptopján talált jövedelemadó-bevallások szerint az elnök fia sokkal többet keresett, mint amennyit a bíróság előtt bevallott, tehát a tartásdíjnak is növekednie kell.

World Food Program USA's 2016 McGovern-Dole Leadership Award Ceremony
Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: Kris Connor / Getty Images)

Mivel az ügyben eljáró arkansasi bíró, Holly Meyer perdöntő bizonyítékként tekint a Hunter laptopján talált adóbevallásokra, a legutóbbi tárgyaláson azt kérdezte az alperes ügyvédjétől, hogy tényleg a védencéhez köthető-e a szóban forgó számítógép. Erre az ügyvéd nem kívánt felelni, amire válaszul a bíró idézést adott ki az amerikai elnök fia ellen a gördülékenyebb tárgyalás érdekében. Sajtóbeszámolók szerint Hunter Bidennek először május elsején, hétfőn kell személyesen megjelennie az arkansasi bíróság előtt. 

 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mitől fél ennyire? Milliós Rolex órát viselő testőröket bérelt fel Magyar Péter - képek

origo.hu

Félelmetes háborús üzenetet küldtek a törökök Izraelnek

borsonline.hu

Íme a négy legmakacsabb csillagjegy mind közül – Köztük vagy?

hirtv.hu

Anyukájuk kezét fogva sétált ki vasárnap a pályára a Fradi–Debrecen meccs főszereplői + képek

metropol.hu

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

vg.hu

Üzemanyag: kihirdették az új árakat – szerdától megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

origo.hu

Németország rendkívüli háborús bejelentése mindent megváltoztat

travelo.hu

Mintegy 70 utas lett rosszul a Frankfurtba tartó gépen

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.bama.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

"Véget ért az életem" - összetörtek a szülők, egyetemista gyermekük agyhalott lett

KÜLFÖLD

"Azt hittem, csak megfáztam, erre az orvos sírni kezdett, mikor meglátta a leleteimet"

KÜLFÖLD

Újabb háborús fenyegetés: atomfegyverekkel tart hadgyakorlatot Oroszország

KÜLFÖLD

"Meghalt a kisfiam, de kirúgtak, mert gyászoltam"