POLITIK

Szerző Gaál József

2 hónapja

Joe Biden fia gyalázatos jogi lépéseket tett a kislánya ellen

Ha az elmúlt évek botrányait követően Hunter Bidennek volt még bármiféle "jó hírneve", akkor most azt is végleg elvesztette...

Szerző Gaál József

Joe Biden amerikai elnök fia, a drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunter Biden bírósági keresetet nyújtott be annak érdekében, hogy a kislányát megakadályozza a Biden családnév felvételében - írja a New York Post.

A jelenleg négyéves Navy Joan Roberts vezetéknevét, aki Hunter és Lunden Roberts ex-sztriptíztáncosnő egy éjszakás kalandjából született, a gyermek édesanyja szeretné megváltoztatni. Ehhez papíron minden joga meglenne, azonban az édesapa - ahogy a múltban már számtalan alkalommal- most igyekszik keresztbe tenni neki, és a jogi csatározástól sem riad vissza, hogy elhatárolódjon a vér szerinti gyermekétől.

Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden és korábbi szeretője, Lunden Roberts

Hunter Bidennek még 2018 augusztusában született kislánya Lunden Roberts korábbi sztriptíztáncosnőtől. A gyerek abban az időben fogant, amikor elnök fia egy párt alkotott a halott bátyja, Beau Biden özvegyével, Hallie Bidennel. Hunter kezdetben tagadta, hogy ő lenne a gyerek apja, mivel Robert gyermektartási kérelmet nyújtott be vele szemben. Hosszas jogi csatározás után azonban a bíróság DNS-teszt elvégzésére kötelezte Huntert, akiről kiderült: ő a gyerek biológiai apja. A 2021-ben megjelent "Beautiful Things" című könyvében Hunter azt állította, hogy azért küzdött az apasági per ellen, mert nem emlékezett a terhességhez vezető szexuális aktusra. (Hivatalos feljegyzések szerint ebben az időben egyébként 7 alkalommal is elvonóra ment a kábítószer függősége miatt, így nem meglepő, hogy nem rémlett neki a gyermek fogantatása.)

Miután Hunter elvesztette az apasági pert, tartásdíjat kellett volna fizetne, ezt azonban további egy éven keresztül nem tette meg arra hivatkozva, hogy bizonyíthatóan munkanélküli, semmilyen jövedelme nincs évek óta, jelentős tartozásai vannak, és szegényes körülmények között éli mindennapjait. Végül az "adóssághalmozó" és "állástalan" Hunter mégis beleegyezett, hogy rendezzék a kislány ügyét, és gyorsan kifizetett egy komolyabb ös szegeta lány édesanyjának. Később pedig kötelezettséget vállalt a gyerektartás jövőbeni folyósítására, és visszamenőleg is megtérítette az elmaradt összegeket.

Lunden Roberts és a Hunter Bidennel közös kislányuk, Navy Joan Roberts (Forrás: Lunder Robers - Instagram)

A Hunter szerelemgyereke körüli botránysorozat most december 27-én vett újabb fordulatot, ugyanis Lunder Robers felkeresett egy arkansasi körzeti bíróságot, hogy engedélyezze lányának, Navy Joan Robertsnek a Biden családnév felvételét. Az ex-sztriptíztáncosnő ügyvédje azzal érvelt, hogy ez jót tenne a kislánynak a jövője szempontjából, mert a Biden név egyet jelent a sikerrel. Elmondása szerint, mivel Navy Joan papíron az Egyesült Államok 46. elnökének unokája, a Biden név felvétele előnyt jelentene például a főiskolai jelentkezés, álláskeresés és egyéb tevékenységek során.

Mivel a bíróság hajlott arra, hogy engedélyezze névváltoztatásra vonatkozó kérelmet, Hunter Biden a napokban bírósági keresetet nyújtott be ennek megakadályozása érdekében. Az elnök fiának indoklása szerint a Biden név felvétele lehetetlenné tenné a gyermek "békés létezését”. Továbbá azzal érvelt, hogy a lány döntésének kellene majd lennie,  hogy nagykorúvá válás után felveszi-e a Biden nevet.

Lunder Robers még állapotosan, a kép 2018 első felében készült (Forrás: Lunder Robers - Instagram)

A Hunter Biden kislánya körül kibontakozó jogi vitát többen is kommentálták már az amerikai nyilvánosságban, de az ügy erkölcsi minőségére talán Jonathan Turley, a George Washington University jogtudományi tanszékének vezetője napokban közzétett Twitter-bejegyzése világít rá legjobban:

Szörnyű arra gondolni, hogy ez a gyerek egyszer megtudja majd, hogy az apja harcolt az apaság elismerése ellen, harcolt a gyermektartás ellen, majd a családnevének felvétele ellen is. Szerencsére a törvény a kislány oldalán áll, és apja gyalázatos erőfeszítései ellenére ő akkor is egy Biden

A miheztartás végett fontos elmondani, hogy Hunter Biden soha nem találkozott még a vér szerinti kislányával, sőt, érdeklődést sem nagyon mutatott iránta. Korábban egyébként a regnáló elnököt is faggatták már arról újságírók, hogy örül-e az unokájának, és találkozott-e már vele. Joe Biden azonban dühösen csak annyit válaszolt, hogy ez a fia magánügye.

 

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Trap kapitányt zavarba ejti Tóth Andi rajongása

origo.hu

Már úton van Ördög Nórához a családja

borsonline.hu

Mi történik? Sorban tűnnek el a gyerekek Budapesten

mandiner.hu

Putyin aláírta az új rendeletet – hihetetlen méretűre duzzad az orosz hadsereg

ripost.hu

Tóth Andi kimondta: Igen, szakítottunk!

vg.hu

Tovább csökkenti a trappista árát az egyik legnagyobb bolt – érdemes várni hétfőig a vásárlással

origo.hu

Elegük lett: videón, ahogy az osztrák politikusok látványosan faképnél hagyják Zelenszkijt

mindmegette.hu

Sós kalács húsvétra: tökéletes párja a sonkának és a tojáskrémnek!

mandiner.hu

Száz különleges térkép QR-kódokkal - A Pallas Athéné Könyvkiadó könyvajánlója (x)

bama.hu

Hogyan növeljünk izomtömeget? (x)

teol.hu

Változó ingatlanpiac, új lehetőségek (x)

mindmegette.hu

Mutatjuk a legjobb gofri recepteket, nemcsak húsvétra!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Balatoni körkép: milyen árak lesznek idén a büfékben?

POLITIK

Minden második választó a kormánypártokat támogatja

POLITIK

Gyurcsány beismerte: A dollárbaloldal Magyarország ellen dolgozik

POLITIK

A baloldalon Gyurcsányék a legerősebbek, Karácsonyék szinte láthatatlanok

POLITIK

A nyugati energiavállalatok profitját követeli Ukrajna

POLITIK

Cuki cicás videók miatt nem kap elég lőszert Ukrajna? Ez nem vicc

POLITIK

Ki az aki felmosná a padlót Joe Bidennel?

POLITIK

Megfélemlítés az oroszok célja?