Létrehozva: 2023.03.12.

Visszavonták a dunaszerdahelyi véres maffia-leszámolás rendőrspiclije utáni körözést

Boris Drevenák, a "Nagyorrú" Szlovákia egyik legkeresettebb bűnözője volt. 2019 óta azonban nyoma veszett, és nem tudják, hogy egyáltalán életben van-e még.

Az 1999-es, dunaszerdahelyi Fontana étteremben történt tízes gyilkosság a mai napig Európa egyik legvéresebb leszámolása. Az incidens során a konkurens maffiacsoport tagjai meggyilkolták az alvilágban addig vezető szerepet játszó Pápay Tibort és bandáját. Ez után a bűnözők egyedüli urává előlépő Sátor Lajos vezette dunaszerdahelyi maffia behálózta és pénzelte Boris Drevenákot, aki a szlovákiai szervezett bűnözés elleni osztály vezetője volt a rendőrségnél éveken keresztül. A férfi azonban áruló lett és a bűnözőket szolgálta. Végül 2019-ben ítélték el, 17 éves börtönbüntetéssel sújtották, azonban az ítéletet sosem hajtották végre.

Boris "Nagyorrú" Drevenák az áruló rendőr /Fotó: Europol

Boris Drevenák ugyanis eltűnt, felszívódott az ítélethirdetés után és azóta sem került elő. Voltak olyan pletykák, amik szerint Magyarországon vagy éppen távoli szigeteken rejtőzködik, de a legvalószínűbb mégis az, hogy meggyilkolták és elrejtették a holttestét. Nem ő lenne a legelső, aki erre a sorsra jut északi szomszédunknál, ugyanis azoknak az embereknek a nagy része, akik kapcsolatba kerültek a dunaszerdahelyi maffiával, ma már alulról szagolja az ibolyát. Köztük a rettegett bandavezér, Sátor Lajos is, akit saját emberei gyilkoltak meg 2010-ben. 

De térjünk vissza Boris Drevenákra! A rendőrspiclit 4 éve keresik eredménytelenül, azonban most a felvidéki MA7.SK beszámolt róla, hogy a rendőrség visszavonta a korrupt zsaru elleni elfogatóparancsot. Boris szabad emberként térhetne haza szülőföldjére... már amennyiben még életben van.

A Fontana-leszámolás: 10 áldozat, nincs megoldás 24 év után sem

Majdnem napra pontosan 24 éve, 1999. március 25-én 3 fekete overallt és símaszkot viselő gépfegyveres férfi rontott be a dunaszerdahelyi Fontana étterembe. Egyikőjük azt kiáltotta, hogy "rendőrség, mindenki a földre!" és feltartotta az étterem földszinti vendégeit, amíg két társa felment az emeletre és ott hidegvérrel meggyilkolta a maffia tíz tagját. A bűnbanda tagjai Pápay Tibort szolgálták, aki maga is velük értekezett éppen az emeleten. Itt 114 lövés végzett a Pápay-klánnal.

Ezzel a leszámolással Sátor Lajos vált a dunaszerdahelyi alvilág egyedüli urává.

Az ügy teljes megoldása a mai napig várat magára, ugyanis mire a 3 elkövetőt - és további 7 társukat - megnevezte a rendőrség, addigra már a jó részük elhunyt vagy eltűnt. A felbujtóként gyanúsított maffiavezérrel, Sátor Lajossal pedig 2010-ben a saját emberei végeztek, így valószínűleg már örökre titokban maradnak a tízszeres gyilkosság kivitelezésének részletei.

A véres múltú Fontana étterem /Fotó: Google streetview

Kettős ügynök és korrupt rendőr

Boris Drevenák, vagy ahogy a maffiatársai hívták, a "Nagyorrú" a 90-es évek legvégén került a dunaszerdahelyi maffia bűvkörébe, és a hivatalos adatok szerint 2000-től Sátor Lajost szolgálta. A maffiavezér jobbkeze, Reisz Andor szervezte be a magas rangú rendőrt, aki éveken keresztül bizalmas információkat csepegtetett a maffiózóknak. Például azért nem tudta a rendőrség soha elkapni Sátor Lajost, mert ő mindig előbb tudott a rajtaütési akciókról, mint hogy azok megtörténtek volna. A Nagyorrú azonban nemcsak korrupcióban bűnös, egy gyilkosságban is aktív szerepet vállalt, sőt gyakorlatilag ki is rabolt egy halálraítéltet. Történt ugyanis, hogy Drevenák egy vallomást tevő férfi, Écsi Béla tartózkodási helyét elárulta a maffiának, ugyanis a férfi ellenük vallott a tízes gyilkosságot követően. 

Ezután kölcsön kért tőle 300 ezer koronát, mivel tudta, hogy meg fogják gyilkolni, és így a pénzt soha nem kell majd visszaadnia neki.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kizárták a futamgyőztest, a McLaren pilótájának adták az első helyet

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Bármit megtennénk, hogy visszakapjuk” – Bölcsiben hunyt el az 5 hónapos baba, észre sem vették

KÜLFÖLD

Egy korty kávét ivott a nő a reptéren, pillanatokkal később haldoklott

KÜLFÖLD

„Megígérte, hogy visszajön”- Asztmarohamot kapott a trambulinon egy kisfiú, nem tudták megmenteni

KÜLFÖLD

„Szerencséje, hogy életben van” – Iskolaigazgatójára támadt egy kilencedikes diáklány